Centar pozitive
Udruzenje omladine ENTER
Centar pozitive
221
Faza programa: Onlajn glasanje


Da bi podržao/podržala projekat moraš da se uloguješ!
Naziv tima
Udruzenje omladine ENTER
Projekat u 250 reči
Centar pozitive predstavlja projektnu ideju koja ima za cilj da u jednom centru - dvoristu i objektu okupi sve pozitivne aktivnosti kojima raspolaze nasa opština i koje nam donose gosti koji posecuju nase mesto. Ono sto zelimo je da u dvoristu omladinskog centra okupljamo aktiviste raznih interesovanja kako bi se na taj nacin druzili i razmenjivali svoja iskustva i lepe trenutke vezane za stvari koje vole i kojima se bave. Zelimo da obnovimo, popravimo, uredimo i adaptiramo omladinski centar “Cvrčak“, da postane centar pozitivnih aktivnosti. Da se u njemu organizuju kulturne, sportske i edukativne aktivnosti, da se u njemu zivi zdravo, kulturno i razmislja pozitivno.
Doprinos projekta široj zajednici
Ova ideja izrodila se kada smo shvatili da kako u nasem mestu, tako i sire postoji veliki broj razlicitih interesovanja i aktivnosti koje nose u sebi pozitivan duh, ali ono sto im otezava srovodjenje i sirenje jeste rasutost na veliki broj segmenata. Ovim projektom mi zelimo da sve segmente pozitivnih aktivnosti uvedemo u jedno zajednicko dvoriste, nalik na jednu “krovnu organizaciju“, u ovom slucaju dvorisnu i da na taj nacin pomognemo mnoge organizacije u svom delovanju. U nasoj opstini postoji veliki broj formalnih i neformalnih organizacija, muzickih, sportskih, zabavnih, edukativnih itd., ali svi su rastrkani po celom mestu i dodje do toga da mnogo stavnika, narocito omladinaca nije uopste upoznato sa svim ponudama za kvalitetno iskorišćenje vremena, jer ni ne znaju da postoje razne grupe koje se bave raznim aktivnostima. Osim toga mnogo gostiju koji posete nase mesto takodje nemaju kome da se obrate da bi upoznali pozitivnu stranu Bača. Iz tog razloga zelimo da igradimo jedan dobar centar iz koga mozemo pozitivno da delujemo na decu, mlade, pa i starije stanovnike i da im plasiramo pozitivne stvari koje imaju svoje drustvene vrednosti. Ovim centrom ce se vremenom promeniti kompletna zajednica u nasem mestu, jer cemo ovim aktivnostima probuditi aktivizam u zajednici, a deca i mladi ce steći naviku da se okrecu pozitivnim aktivnostima kao sto su kultura (bioskop, pozoriste, muzika, knjizevne veceri, strip), sport (biciklizam, zdrav zivot, treninzi), edukacija (tribine, predavanja). Samim pokretanjem ovih aktivnosti u centru pozitive, promenice se to da cemo vremenom imati zajednicu koja ce izaci iz kladionica i sa ulice i posvetiti se pozitivni stranama sveta.
Šta ovaj projekat čini jedinstvenim Superste projektom
Nas projekat je inovativan iz razloga sto njim ne zastupamo samo jedan vid aktivnosti, vec ulazemo napor da vecem broju aktivnosti, grupa i organizacija stvorimo dom i krov nad njihovim radom. Osim toga ovo je projekat koji ispunjava velike i dugorocne ciljeve i vodi mlade u jednu lepsu i pozitivniju buducnost.
Uticaj projekta na zajednicu nakon realizacije?
U svakom slucaju pozitivne uticaje i veoma bitne za razvoj zajednice uopste, jer ovim projektom zelimo da sklonimo mlade sa ulica i iz kladionica i okrenemo ih pozitivnim stranama zivota, zdravom zivotu, zdravim navikama i zdravim razmisljanjima.
Osnovni cilj projekta
Osnovni cilj je da izgradimo centar, bazu gde cemo da naviknemo mlade da dolaze i odakle cemo moci da im plasiramo pozitivne stvari koje u njima nece buditi destrukciju i razarane sistema vrednosti, nego ih posticati da dobre stvari izdizu iznad losih i da imaju dobre navike i jos bolje namere.
Planirane aktivnosti u okviru projekta
Aktivnosti koje nameravamo da sprovedemo su: 1. Uredjivanje centra, dvorista i objekta u vidu popravki, sanacija. 2. Vikend kamp pozitive - koji ima za cilj da okupi sto vise organizacija i pojedinaca koji se bave i zastupaju pozitivne aktivnosti (bicikliste, muzicare, sportiste, kreativce, umetnike, knjizevnike, filmoljupce, gurmane, itd) 3. Dan pozitivatora - dan posvecen jednoj aktivnosti. Svaka aktivnost bi odabrala jedan dan u nedelji ili mesecu, kada bi okupili svoje aktiviste istog interesovanja, a zatim bi organizivali svoj dan aktivnosti kako bi se predstavili drugim ucesnicima, gostima i uopste stanovnicima, sta je to cime se oni bave, sta vole da rade i sta je to toliko lepo sto ih privlaci i budi interesovanje za tu aktivnost. 4. Snimanje radio i video emisija i priloga koji bi se plasirali na drustvenim mrezema sa ciljem sirenja ideje


Da bi podržao/podržala projekat moraš da se uloguješ!
Ideodrom - Prezentacija projekta


Diskusije
Trenutno nema aktivnih diskusija