CoderDojo Pančevo
Antonio Ankajcan
CoderDojo Pančevo
437
Faza programa: Pobednici Kluba Superste
Naziv projekta
CoderDojo Pančevo
Kategorija projekta
Obrazovanje
Opis projekta
Opis CoderDojo je svetski pokret za besplatne, volonterski vođene IT klubove za najmlađe. Svako od 7 do 17 godina može da poseti Dojo i da nauči kako da programira, napravi web sajt, i da istražuje tehnologiju u informativnom, kreativnom i društvenom okruženju. CoderDojo polazi od pretpostavke da je razumevanje programiranja i programskih jezika sve važnije u savremenom svetu, i da se programiranje, pravljenje veb sajtova i istraživanje najrazličitijih tehnologija može lakše i jednostavnije naučiti u ranom životnom dobu. Zbog toga želimo da se pridružimo ovom pokretu i osnujemo prvi CoderDojo klub u našem gradu koji će mladima pružiti priliku da se upoznaju sa beskrajnim svetom tehnologije.
Ciljna grupa projekta
Ciljna grupa projekta Mladi od 7 do 17 godina koji žele da se upoznaju sa čudesnim svetom tehnologije.
Cilj projekta
Osnovni cilj projekta je da se osnuje CoderDojo klub koji će mladima pružiti priliku da na zanimljiv način steknu veštine i znanja iz oblasti IT-a, kao i da te veštine odmah primene i naprave svoj prvi kod, sajt, gedžet ili app. Posebna pažnja biće posvećena pravljenju hardvera.
Uticaj na zajednicu nakon realizacije
Želimo da povećamo svest o značaju IT-a u našem gradu, posebno dece, kako bi stekla iskustva koje će im pomoći u budućoj karijeri.
Aktivnosti
Aktivnosti Svakog vikenda biće organizovani susreti sa mladima na kojima će se uz podršku mentora upoznavati sa oblašću IT-a i raditi na realizaciji svojih ideja. Jednom do dva puta mesečno organizovaće se predavanja na teme koje mladima budu zanimljive. Na osnovu potreba mladih organizovaće se i tematski hakatoni.