Create Not Hate Serbia
Udruženje građana “Erin's Fiddle“
Create Not Hate Serbia
0
Faza programa: Onlajn glasanje


Da bi podržao/podržala projekat moraš da se uloguješ!
Naziv tima
Udruženje građana “Erin's Fiddle“
Projekat u 250 reči
Projekat “Create Not Hate“ je međunarodni projekat, osmišljen od strane inovativne plesne grupe “Fusion Fighters“. Projekat treba da bude izveden na šest kontinenata, a Srbija je jedna od lokacija. Svetski priznati plesači Chris Naish i Jamie Hodges žele da dođu u Beograd u septembru, održe dvodnevnu radionicu performativnog irskog plesa i nakon toga nastup humanitarnog karaktera. Kompletan proces bi snimali i uključili u završni film o projektu. Beogradski irski plesači bi dobili radionicu sa vrhunskim instruktorima i obogatili svoje znanje i umeće, učinili bi pritom nešto pozitivno za lokalnu zajednicu, a Beograd bi na ovaj način bio predstavljen ne samo svetu irskih plesača, već i mnogim drugim ljubiteljima kulture u humanitarne svrhe. Važno je napomenuti da bi se Udruženje “Erin's Fiddle“ za ovu priliku udružilo i sa neformalnim udruženjem Belgrade Academy of Irish Dance, koje takođe neguje irski ples u Beogradu, tako da bi svi entuzijasti koji se bave ovom veštinom imali priliku da učestvuju u projektu.
Doprinos projekta široj zajednici
Osim očiglednog unapređenja scene irskog plesa u Srbiji, koja napreduje sa svakom međunarodnom radionicom, želja nam je da plesom podstaknemo i direktno podržimo neku od tekućih humanitarnih akcija u Beogradu - u toku su pregovori o kojoj humanitarnoj akciji će biti reč. Pored toga, ovaj projekat će postaviti Beograd na svetsku mapu irskog plesa na jedan novi, alternativni, način. Brojni ljubitelji će moći da vide kako izgleda naš grad, koliko su naši plesači posvećeni, dobri u tome što radi, a i koliko su humani i dobronamerni.
Šta ovaj projekat čini jedinstvenim Superste projektom
Naš projekat podstiče pre svega međunarodnu saradnju u oblasti kulture, na polju do sada nedovoljno zapažene vrste plesa. Pored toga, podstiče kreativni rad mladih ljudi, ali i bavljenje fizičkim aktivnostima i izražavanje kroz njih. Naposletku, humanitarni karakter dodaje ovom projektu treću dimenziju i čini ga, na neki način, potpunim.
Uticaj projekta na zajednicu nakon realizacije?
Želimo da nadalje promovišemo ples kao vid rekreacije ali i način izražavanja, u okviru toga irski ples kao ovde nedovoljno poznatu i istraženu formu, a sve to kroz kompaktnu zajednicu koju smo stvorili, kao primer timskog rada.
Osnovni cilj projekta
Želimo da poboljšamo stanje scene irskog plesa u Srbiji, promovišemo ga kod šire publike, ali i učinimo nešto dobro za lokalnu zajednicu.
Planirane aktivnosti u okviru projekta
- organizovanje puta i smeštaja za ekipu Fusion Fighters (rezervacije); - obaveštavanje plesača o radionicama i nastupu (putem društvenih mreža); - kontaktiranje humanitarnih organizacija i osmišljavanje humanitarnog nastupa (u zavisnosti od tačnog datuma dolaska ekipe Fusion Fighters kontaktiraćemo organizacije koje imaju isplanirane akcije u tom periodu i ponuditi im nastup); - PR aktivnosti (gostovanja i objave putem društvenih mreža, portala, radija, televizije i štampe); - organizovanje radionice (čišćenje prostora, nabavljanje vode i užine za učesnike); - organizovanje boravka ekipe Fusion Fighters u Beogradu (obilasci, poseta Konzulatu Republike Irske u Beogradu, gostovanja, intervjui); - organizovanje humanitarnog nastupa (biranje lokacije, spremanje koreografije, priprema bine i ozvučenja).


Da bi podržao/podržala projekat moraš da se uloguješ!
Diskusije
Trenutno nema aktivnih diskusija