IT centar – Click
Александар Митић
IT centar – Click
527
Faza programa: Pobednici Kluba Superste
Naziv projekta
IT centar - Click
Kategorija projekta
Obrazovanje
Opis projekta
Grad Kruševac ima veliki potencijal za razvoj IT sektora, zbog čega je i pokrenuta ova inicijativa. Osnivanje IT centra za decu i mlade promenilo bi kompletnu sliku Kruševca i okoline. Grad bi postao prepoznatljiv po jedinstvenom centru čiji je cilj edukacija i interakcija. It centar „Click“ predstvljao bi mesto u kome bi deca i mladi mogli da: upoznaju osnove programiranja, veb i grafičkog dizajna, robotike, i drugih delatnosti u okviru IT sektora i da usavrše svoje znanje; prate svetske trendove i informišu se o novostima iz ove oblasti; realizuju radionice i skupove; učestvuju u razvoju softvera i internet portala korisnih za širu zajednicu.
Ciljna grupa projekta
Deca i mladi. Uzrast od 6 do 26 godina.
Cilj projekta
Razvoj IT sektora, besplatna edukacija u oblasti informacionih tehnologija, razvoj preduzetništva, osnivanje IT skupa mladih, razmena iskustva i ideja, stvaranje kreativnih projekata. Formiranje brenda.
Uticaj na zajednicu nakon realizacije
Stvaranje nove generacije za predstojeće izazove u oblasti informacionih tehnologija. Širenje znanja iz ove oblasti. Pokretanje kreativnih veb sajtova i programa. Smanjenje stope nezaposlenosti. Stvaranje pozitivne energije.
Aktivnosti
Osnivanje centra i njegovo opremanje. Promocija centra i pokretanje radionica. Ostvarivanje saradnje sa drugim organizacijama, gradskim i regionalnim institucijama i IT kompanijama. Pokretanje IT događaja koji će okupiti profesionalce u ovoj oblasti radi prenošenja iskustva. Izrada IT emisija i časopisa. Osnivanje centra u drugim gradovima Republike Srbije.