Outovanje.com
Out&Proud
Outovanje.com
175
Faza programa: Onlajn glasanje


Da bi podržao/podržala projekat moraš da se uloguješ!
Naziv tima
Out&Proud
Projekat u 250 reči
Outovanje.com za cilj ima da stvori platformu na kojoj bi LGBTQ osobe mogle da se informišu o tuđim iskustvima autovanja. Autovanje predstavlja otvaranje LGBTQ osobe pojedincu, porodici, javnosti, itd. o svojoj seksualnoj orijentaciji ili rodnoj pripadnosti. Posetioci sajta u isto vreme mogu biti konzumenti i autori sadržaja, što bi značilo da svako može da pošalje svoju priču i na taj način doprinese zajednici. Cilj nam je da se svi posetioci sajta nevezano za svoju seksualnu orijentaciju i/ili rodni identitet informišu iz “prve ruke”. Sve priče, pa i one na Outovanje.com, mogu biti pozitivne i negativne, te ovim želimo da prikažemo obe strane medalje i na objektivan način, kroz prizmu drugih ljudi, informišemo sve, a pogotovo ne-autovane LGBTQ osobe o tome šta sve može da ih očekuje. Autori će moći da izaberu da li će se njihovo ime prikazati na sajtu ili ne. Mi podržavamo autovanje ali poštujemo i privatnost.
Doprinos projekta široj zajednici
Osnovna ideja projekta je da pomogne LGBTQ osobama pri donošenju odluke da se autuju tako što će im ponuditi priče ostalih posetilaca. Nadamo se da će ovakav agregator priča motivisati mnoge da se autuju svom okruženju kao i da će razbiti predrasude i stereotipe o LGBTQ osobama. Takođe, zamisao je obezbediti besplatnu (partnersku) promociju događaja ali i postojećih udruženja i organizacija koje se bave istom ili sličnom tematikom.
Šta ovaj projekat čini jedinstvenim Superste projektom
Platforma kao što je Outovanje.com bila bi jedinstvena na našem govornom području. Kao takva pružila bi dobar oslonac za svojevrsno oslobađanje pojedinaca od straha, te nametnutog načina življenja, a što bi, na dugoročnom planu, doprinelo osnaživanju čitave zajednice.
Uticaj projekta na zajednicu nakon realizacije?
Nadamo se da ćemo našim sajtom uspeti da ohrabrimo LGBTQ osobe da se autuju i samim tim senzibilišu svoje okruženje na tematiku. Nadamo se da ćemo pridobiti i mnoge heteroseksualne saveznike kroz ovaj proces a svi skupa ćemo doprineti smanjenju homofobije I transfobije na ovim prostorima.
Osnovni cilj projekta
Smanjenje jaza između heteroseksualaca i svih nas koji to nismo. Smanjenje homofobije I transfobije kao i povećanje broja autovanih LGBTQ osoba.
Planirane aktivnosti u okviru projekta
Podizanje i puštanje u rad sajta outovanje.com, online i offline oglašavanje - promotivne žurke, deljenje propagandnog materjala, potom stupanje u kontakt sa ljudskopravaškim organizacijama i medijima, a sve u cilju ostvarivanja saradnje.


Da bi podržao/podržala projekat moraš da se uloguješ!
Ideodrom - Prezentacija projekta


Diskusije
Trenutno nema aktivnih diskusija