Tavangarda
Tavangarda
Tavangarda
0
Faza programa: Onlajn glasanje


Da bi podržao/podržala projekat moraš da se uloguješ!
Naziv tima
Tavangarda
Projekat u 250 reči
Imamo tavanski prostor od 120 metara kvadratnih, koji je gotovo spreman za otvaranje, što je značajno proširenje u odnosu na galeriju Elektrika Pančevo, čak i pre nego što je ostala bez prostorija, a koju smo do tada vodili uspešno deset godina. Najvažnije je što će Tavangarda biti potpuno nezavisna i programski unikatna u odnosu na postojeće institucije u Pančevu. Kulturni centar Tavangarda planira izložbe, koncerte, performanse, tematske večeri, bioskopske projekcije, predavanja i radionice iz oblasti kulture i umetnosti. Afirmisaćemo lokalne umetnike, ali i upoznavati mlade s alternativnom scenom iz Evrope i sveta.
Doprinos projekta široj zajednici
Tavangarda će ponovo pružiti našem gradu alternativni kulturno umetnički program, koji trenutno izostaje. Novim, većim i savremenijim prostorom stvaraju se uslovi za još bolji i kvalitetniji rad i program. Povezaćemo postojeće i pokrenuti nove projekte koji nedostaju našem gradu, čime ćemo obnoviti i obogatiti alternativnu kulturno umetničku scenu.
Šta ovaj projekat čini jedinstvenim Superste projektom
U Pančevu trenutno ne postoji ni jedan prostor koji se bavi afirmacijom alternativne i underground kulturno umetničke scene, te bi Tavangarda predstavljala unikat i novi epicentar u lokalnoj zajednici.
Uticaj projekta na zajednicu nakon realizacije?
Tavangarda je zamišljen kao projekat koji će redovnim alternativnim kulturno umetničkim programom oplemeniti scenu i osvešćivati mlade o tome šta je sve umetnost i podsticati ih da se i sami bave umetnošću, ohrabrujući ih i inspirišući ih na svoje projekte.
Osnovni cilj projekta
Redovan kulturno umetnički program u vidu izložbi, predstavi, performansa, koncerata, filmskih projekcija, tribina, predavanja i radionica.
Planirane aktivnosti u okviru projekta
- Program otvaranja Tavangarde: besplatna sito štampa logotipa Tavangarde, koncert elektro pop sastava EPP, javni performans sa učestvovanjem publike, izložba Milana Milina, specijalno osmišljena za tu priliku. - Fijuk sajam u Pančevu. - Festival stripa Novo Doba, ponovo u Pančevu. - Obnavljanje Grrr programa, predavanja i radionice stripa Aleksandra Zografa. - Predstavljanje Kluba ljubitelja društvenih igara i fantastike D20 i organizovanje festivala fantastike. - Predstavljanje projekta TavanKaravan i izložba Tanje Juričan i Ivane Ivković. - Koncert alternativnog rok benda Ivica i književno veče Ivana Kačavende. - Koncert nojz rok benda Klopka za pionira. - Koncert EBM, indastrijal projekta Spiridon Moldovan. - Izložba animiranih radova Vuka Palibrka. - Koncert alternativnog rok benda The Cyclist Conspiracy iz Beograda. - Ponedeljskop, redovni besplatni bioskopski program ponedeljkom. - Tribina o pokretanju inicijative za obnavljanje InTreШ festivala filma i razgovor sa Ljubomirom Radovanovićem. - Tribina o pokretanju škole animacije za decu, po ugledu na Foto-kino klub Žisel iz Omoljice i razgovor sa Vukom Palibrkom. - Performans “Prometej“, Uroša Jovanovića. - Izložba stripova Aleksandra Zografa. - Izložba stripova Vuka Palibrka. - Izložba, veče gramofonskih ploča i razgovor s Urošem Đurićem. - Konkurs za izložbu fotografija neafirmisanih fotografa iz Pančeva. - Izložba i predavanje “Digitalno slikarstvo i video igre“, Igora Krstića. - Izložba dela legata pozorišnog i radijskog reditelja Slobodana Bode Markovića u vidu antikvitetskih primeraka časopisa Heute Kunst, Flash art, Zenit, knjiga o Zenitizmu, knjiga Bogdana Bogdanovića sa svojeručnim potpisom autora i zbirkom od preko 40 knjiga Treći program radija Beograda, koji su donacija Tavangardi. Razgovor sa Irinom Marković. - Predstavljanje knjige RUSSIAN AVANTGARDE in comics i drugih knjiga u izdavaštvu Elektrike i razgovor sa Vladimirom Palibrkom o samostalnom izdavaštvu u Srbiji. - Izložba crteža “mladog, srpskog Direra“, Dušana Krtolice - Izložba crteža i razgovor sa Dobrosavom Bobom Živkovićem


Da bi podržao/podržala projekat moraš da se uloguješ!
Diskusije
Trenutno nema aktivnih diskusija