Svi smo čuli za pojam “liderstvo”, međutim njegova upotreba u kulturnom sektoru je neretko osporavana. Ukoliko te zanima šta profesionalci koji bi se mogli okarakterisati kao lideri u domenu kulture, misle o ovom pojmu i tituli dođi u KC Grad 8. februara u 17.00 i prisustvuj programu koji se realizuje uz podršku Švedskog instituta.

U toku diskusije čuće se razni stavovi vezani za upotrebu pojma koji s jedne strane može biti okarakterisan kao pozitivni pokretač inovacija i razvoja u kulturi, a sa druge se može osuditi kao pokušaj uvođenja neoliberalne logike u sektor koji neretko zavisi od podrške države. Pored toga, razgovaraće se o svim izazovima s kojima se suočava kulturni sektor i zaposleni u njemu.

U debati će učestvovati: Tatjana Cvetićanin, kustoskinja Narodnog muzeja u Beogradu i predsednica Odbora Balkanske muzejske mreže u Beogradu; Dea Vidović iz hrvatske fondacije Kulturanova; Karin Dalborg, menadžerka organizacije Natverkstan iz Geteborga; Karen Knajt, nezavisni stručnjak za nasleđe i jedna od osnivača Clore Leadership programa u Velikoj Britaniji.

Uvodna izlaganja iz ličnih perspektiva i profesionalnih iskustava ponudiće alumniji i saradnici „Kreativnog mentorstva” i Balkanske muzejske mreže: Goran Tomka, predavač na UNESCO Katedri za kulturni menadžment; Maja Lalić, kreativna direktorka Miksera; Nana Radenković, Creative Hub menadžerka u dizajn inkubatoru Nova Iskra; Mia David, predavač na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, Katarina Živanović, koordinatorka za međunarodnu saradnju i projekte Muzeja istorije Jugoslavije; Olga Svoboda, direktorka GI Group HR Solutions.

Program se realizuje u partnerstvu „Kreativnog mentorstva”, Balkanske muzejske mreže i organizacije Nätverkstan iz Švedske, a uz podršku Švedskog instituta.

Po završetku debate zvanično će biti otvoren konkurs za treću generaciju učesnika programa „Kreativno mentorstvo” koji traje do kraja februara.

Nakon događaja od 19 časova tim Kreativnog mentorstva za vas otvara kuhinju na novom Delikatesnom ponedeljku u KC Gradu!

Izvor: Kreativno mentorstvo