60. jubilarni Međunarodni beogradski sajam knjiga održaće se ove godine u periodu od 25. oktobra do 1. novembra 2015. u halama Beogradskog sajma. Najveći sajam knjiga u Jugoistočnoj Evropi ove godine održaće se pod sloganom „Šta bi bilo da nije bilo“ čime se aludira na značajni doprinos ovog događaja književnom stvaralaštvu, obrazovanju, ugledu Srbije, promociji domaće književnosti, kulturnoj razmeni sa inostranstvom i, najzad, pokretanju aktuelnih književnih i društvenih pitanja.

Više od 450 izlagača iz Srbije i inostranstva predstaviće svoju produkciju, a zemlja koja je ovogodišnji počasni gost je Ruska Federacija. U toku Sajma, Rusija će prezentovati svoje bogato kulturno i književno nasleđe, a organizovana su i učešća poznatih autora, prevodilaca i izadvača u panelima o prevodilaštvu.

U okviru pratećeg programa ovogodišnjeg sajma knjiga po prvi put će biti organizovan i Festival stvaralaštva mladih autora. Mladi autori do 30 godina će ovim putem imati priliku da predstave dela iz likovne, muzičke, scenske i filmske umetnosti koja za temu imaju knjigu.

Da li si i ti mladi autor? Imaš li ideju koja bi mogla da doprinese popularizaciji čitalačke kulture u tvojoj zajednici? Klub Superste je mesto za sve pojedince koji žele da realizuju ovakve i slične projektne zamisli. Prijavi se i postani deo našeg super kluba!

Izvor: sajamknjiga.rs