Veliki vodič o najboljim konferencijama u Beogradu, Pirotu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Vršcu i drugim gradovima širom ‘bivše Juge’. Pakujte se, polećemo!

Septembar

OMGCommerce Belgrade (Beograd, 14. septembar)

Netokracijina regionalna konferencija posvećena je temama iz e-commerce segmenta se ove godine održava premijerno u Beogradu (Dom omladine), a namenjena je preduzetnicima, bankarima i marketingašima. Tema koju će ovogodišnja konferencija pokrivati je mobilno bankarstvo i digitalna ekonomija.

Weekend Media festival 2017. (Rovinj, 21. – 24. septembar)

Konferencija za stručnjake iz komunikacija i marketinga koja će i ovde godine pronaći mesto u Staroj fabrici duvana u Rovinju.

Developers’ mDay 2017. (Beograd, 24. septembar)

Planirajte ceo dan za druženje sa domaćom developerskom zajednicom, uz stručna predavanja, krstarenje i goste iznenađenja. Za one koji do sada nisu bili, mDay je događaj namenjen web developerima, a okupljeni će imati priliku da se upoznaju sa aktuelnim dev tehnologijama kroz stručna, tehnička predavanja.

Central European Conference on Information and Intelligent Systems (Varaždin, 27. – 29. septembar)

Međunarodna naučna konferencija posvećena informacionim i inteligentnim sistemima.

Oktobar

AllWeb (Tirana, 12. oktobar)

Konferencija posvećena digitalnom marketingu ove godine će svoje mesto pronaći u glavnom gradu Albanije. Za sam događaj vezuje se kvalitetan sadržaj, stručni predavači, zatim korisne studije slučaja, kao i nesebično deljene znanja.

Voxxed Days (Beograd, 19. – 20. oktobar)

Treći put po redu, ova tehnološka konferencija održaće se u Beogradu, u Belexpocentru u organizaciji Heap Space zajednice, dok će svi prisutni imati priliku da čuju i saznaju nešto više o najaktuelnijim trendovima u svetu tehonlogije, kao što je mašinsko učenje, veštačka inteligencija, računarske arhitekture kao i bezbednost u virtuelnoj realnosti.

Link 2017. (Sarajevo, TBA)

Konferencija o digitalnom poslovanju i marketingu koja okuplja vodeće regionalne stručnjake.

Wwvrsac 2017. (Vršac, 27. – 29. oktobar)

Konferencija koja je svoju premijeru imala 2013. godine, a koja pokriva teme o frilens poslovanju, outsourcingu i startap industriji.

Microsoft Sinergija (Beograd, 25. – 26. oktobar)

Jedna od najvećih i najuticajnijih godišnjih konferencija koja je posvećena informaciono – komunikacionim tehnologijama i njihovoj poslovnoj primeni u regionu Jugoistočne Evrope.

Novembar

KAKTUS festival (Beograd, 1. novembar)

Festival okuplja sve učesnike na tržištu marketinških komunikacija u Srbiji i regionu, a podrazumeva dnevni konferencijski deo sa predavanjima i radionicama priznatih stručnjaka iz Evrope i sveta – kao i večernji program dodele nagrada najboljima u struci.

OMGCommerce Zagreb (Zagreb,  8. – 9. novembar)

Netokracijina regionalna konferencija posvećena temama iz e-commerce segmenta ove godine se održava peti put, a namenjena je preduzetnicima, marketingašima, trgovcima koji na OMG dolaze da nađu nove partnere, klijente i otkriju koliko se dobro snalaze na digitalnom tržištu.

Belgrade Venture Forum (Beograd, 13. – 15. novembar)

Konferencija će okupiti preduzetnike, investitore i druge stručne predavače koji će sa publikom podeliti značajne informacije, znanje i iskustva. Uz pominjanje najaktuelnijih trendova, cilj događaja jeste da nauči sve prisutne na koji način da sve više rastu u poslovnom okruženju a samim tim i povećaju svoje zarade.

Webiz Poslovna edukacija (Subotica, 17. – 19. novembar)

Događaj namenjen predstavnicima malih i srednjih biznisa koji nastoje da digitalizuju svoje poslovanje i iskoriste benefite koje im nastup na Internetu ili prodaja putem istog pružaju.

AllWeb (Skopje, 17. novembar)

Konferencija posvećena digitalnom marketingu koju odlikuju kvalitetan sadržaj, stručni predavači, korisne studije slučaja, kao i nesebično deljene znanja.

HORIZON (Beograd, TBA)

Konferencija koja ima za cilj da predstavi nove trendove i prilike, kada je reč o poslovanju sve više rastućoj gejming industriji.

Ladies of New Business (Beograd, TBA)

Treće beogradsko izdanje Netokracijine Ladies of New Business konferencije posvećene položaju žena u IT, digitalnoj i kreativnoj industriji. Događaj je do sada posetilo preko 600 učesnica.

Belgrade Test Conference (Beograd, TBA)

Događaj koji se bavi automatskim testiranjem softvera u Srbiji, nastao je sa ciljem razvoja oblasti automatskog testiranja i kreiranjem zajednice koja će okupljati testere od početnika do iskusnih seniora.

Decembar

IT Days (Beograd, 13. – 14. decembar)

Misija ovog seminara o informacionim tehnologijama jeste podsticanje međugeneracijske komunikacije, kao i zajednička saradnja na polju informacionih tehnologija i razvoja Internet biznisa.

IAB MIXX Conference & Awards (Beograd, TBA)

IAB MIXX Conference fokusira se na inovacije u industriji digitalnog marketinga, a u okviru konferencije dodeljuje se IAB MIXX Awards koji prepoznaje digital marketing excellence i dodeljuje priznanje za izuzetne i najbolje cross-media digitalne kampanje i projekte za odlazeću godinu.

Southeast Europe Aviation Summit (Beograd, TBA)

Konferencija koja pokriva teme civilnog i vojnog vazduhoplovstva, zatim razvoj i modernizaciju ove industrije kao i sve veći uticaj tehnologije na avio transport.

 

 

Izvorni tekst preuzet sa Netokracija