Super projekat Art tura stiže i u Pančevo! Art tura čini odabir 23 reprodukcije vrhunskih dela svetskih i domaćih majstora 18, 19. i 20. veka, iz zbirke Narodnog muzeja, urađenih u visokoj tehnologiji štampe, koja obezbeđuje vernost originalu i koja se postavlja na fasadama zgrada centralnih gradskih ulica ili u enterijerima prometnih ustanova ili institucija.

Kako je nastala Art tura? Iz želje da se umetnost predstavi van galerijskog prostora, i da se na taj način učini dostupnim velikom broju građana. S druge strane promoviše i klasičnu i likovnu kulturu kod mlađe populacije predstavljajui im na atraktivan nalin reprodukcije Paje Jovanovića, Nadežde Petrović, SAve Šumanovića, ali i Kloda Monea, Kamija PIsaroa i Pabla Pikasa.

Ako se prošetate pored  filijale Erste Banke u Pančevu, imaćete priliku da pogledate reprodukciju iz Narodnog muzeja u Beogradu.

[stextbox id=”antr_file”] Imaš li ti ideju kako na inovativan način da promovišeš kulturu i umetnost? Prijavi se do 15. aprila za Centrifugu i realizuj svoju ideju uz naše mentore i 500.000 dinara!  [/stextbox]