Izložba „Umetnik za umetnost“ održana je 25. februara u malom alternativnom kulturnom centru „Baza Crna ovca“.

Mladi umetnici, ilustratori, ulični umetnici, crtači i dizajneri kreirali su ilustracije koje će se naći na majicama i cegerima.

Posetioci su imali priliku da kupe ove radove što zapravo predstavlja donaciju kulturno-umetničkom projektu „Baza Crna ovca“ kako bi se on nastavio.

Izlagali su kreativci i umetnici – Aleksandra Tosman, Katarina Gaj Isakov, Di Ujdi, Aleksandra Jevtović, Dragana Barjaktarević, Janko Počuča i Tijana Banović.

„Baza Crna ovca“ je udruženje osnovano sa ciljem promovisanja kulture i umetnosti kroz radionice, kurseve, književne večeri i izložbe.

Ideja se rodila pre tri godine kada se grupa mladih okupila oko portala blacksheep.rs koji danas broji više od 350 autora iz zemlje i regiona i preko 29.000 pratilaca.

Nakon tri godine javila se potreba za fizičkim prostorom i u tom cilju otvoren je i kulturni centar „Baza Crna ovca“ koje je mesto okupljanja, razmene novih znanja i ideja, druženja i širenja kulture i umetnosti za mlade i sa mladima.

Posetioci su u istom terminu mogli da vide i prvu izložbu crteža i slika osmogodišnje Iskre i Dunje, polaznice „Školice za vilenjake“ – kursa ilustracije za decu od 6 do 10 godina, koji se organizuje u prostorijama „Baze Crna ovca“ u saradnji sa ilustratorkom Aleksandrom Jevtović.