Prvi vikend decembra u KC Grad rezerivsan je za BeFem, feministički kulturni centar koji nastaje i raste u razmeni znanja i energije regionalnih, švedskih i feministkinja (ali i feminista) iz Srbije. BeFem je prepoznat u javnom diskursu i postaje mesto gde se stvaraju centri nove ženske snage, stvaralaštva, otpora i borbe.

Okupljanje koje će se dogoditi 5. i 6. decembra u prostorijama KC Grad u Beogradu i biće prilika za debate o svim aktuelnim temama; od izbegličke krize, diskriminacije u svetu rada, srugat majčinstvu i delovanju feminističkih političkih partija. Ovo je sedmi put da BeFem organizuje ovakav tip inicijative čiji je cilj je ojačavanje regionalne, internacionalne i međugeneracijske strategije povezivanja.

Otvaranje ovogodišnjeg BeFem Festivala zakazano je za 5. decembra u podne i nosi naziv Kroz talase feminizma. Obuhvataće panel diskusije, različite radionice, filmske projekcije i recitale i diskusije o poeziji, a sve sa istom svrhom – beskompromisna i revolucionarna borba protiv neravnopravnosti.

Izvor: gradbeograd.eu