Ada Ciganlija (sa Makiške strane) u ovim najvrelijim letnjim danima postaje prava oaza piva, zabave, dobre muzike i osveženja od gradske vreve. Po prvi put u Beogradu održava se Beer Garden festival piva koji traje više od mesec dana – od 10. jula do 12. avgusta.

U cilju promocije predstojećeg Belgrade Beer Fest-a i poboljšanja turističke ponude Beograda u jeku sezone, Beograđani i turisti će po prvi put imati priliku da isprobaju više od 150 vrsta piva: od nemačkih Hefewaizen i klasičnih Lagera, do engleskih Ale i belgijskih Blonde piva, a predstaviće se i brojni proizvođači sve popularnijeg „craft“ pivarstva. Sve u svemu – bogatstvo ukusa, aroma, boja i vrsta garantuje asortiman piva iz preko 40 zemalja širom sveta.

Kako i dolikuje, manifestaciju će pratiti bogat muzički program – svakog dana od 21.00 h do ponoći na sceni Beer Gardena će nastupati rock, bluz, džez, rege i ska bendovi, a vikendom će nastupati poznati bendovi domaće i regionalne scene: Orthodox Celts, Del Arno bend, Zemlja gruva koji će nastupiti prvog vikenda, kao i Vampiri, Dječaci, Eva Braun, Plejboj, Artan Lili, Sinestezija, Ničim izazvan, Kanda, Kodža i Nebojša, Svi na pod, Lira Vega i mnogi drugi.

Detaljan program Beer Garden festivala:

program

 

 

Izvor: danubeogradu