Peta Beogradska nedelja umetnosti (BNU) traje od 19. do 26. juna i u sklopu svog bogatog programa nudi impresivan sadržaj za srednjoškolce i studente. Trinaest besplatnih radionica iz oblasti muzike, plesa i primenjene umetnosti će se održati u Domu omladine, UK Parobrodu i ateljeu Milene Čvorović.

U UK Parobrodu će polaznici pohađati časove klavira (Andrej Martinović), gitare (Aleksandar Mitrović), i grafičkog dizajna za početnike, a keramičarsku radionicu će voditi samostalna umetnica Julia Draškoci.

Ove godine, akcenat je na promociji nove forme teatra a radionice BITEF dance kompanije će voditi Jelena Zelenović (početnici) i Isidora Stanišić (napredna grupa). U saradnji sa američkom glumicom Tiffany Joy Ross biće održana radionica The 3Ps of theater: philosophy, performance,  production.

U Domu omladine se održavaju radionice plesa: hip-hop, elektro, krump i fristajl.

Radionica modnog dizajna „Rekonstrukcija bele košulje” se realizuje u saradnji sa Ateljeom Milene Čvorović.

Ukoliko želite da se priključite nekoj od ovih radionica pošaljite biografiju i motivaciono pismo na: office.bnu@gmail.com i naznačite za koju radionicu se prijavljujete.

Beogradska nedelja umetnosti razvija i slavi umetnički duh prestonice tako što uvodi mlade u svet kulture i umetnosti, promoviše neafirmisane umetnike i kulturno-umetničku scenu Beograda. Slogan manifestacije je “B kao Beograd“, a pored radionica i izložbi biće i održana modna revija „Young Walk“, „City box“ instalacija, kao i proslava Svetskog dana muzike, dečiji program i mnogi drugi sadržaji.

 

Izvor: Belgradian