Beogradski džez festival u organizaciji i produkciji Doma omladine Beograda, u svom 31. izdanju predstavlja Budućnost džeza – buduće zvezde svetske džez scene – od 28. oktobra do 1. novembra 2015. godine.

Beogradski džez festival ističe se među internacionalnim kulturnim dešavanjima u našoj zemlji: osnovan 1971. godine, naš najstariji i najugledniji džez festival nije mogao da promakne velikoj pažnji širom sveta. Beogradski džez festival je pre dve nedelje učestvovao na European Jazz Conference kao jedini džez festival iz Srbije dok je prošlogodišnji Beogradski džez festival posetilo je 15.000 ljudi. Time su ostvareni novi rekordi u broju posetilaca, a očekuje se da će ovogodišnji Jazz Festival premašiti i tu brojku.

Tokom trajanja 31. Beogradskog džez festivala publiku očekuje jedan od najraznovrsnijih programa ikada, sa ukupno 18 koncerata i preko 80 najaktuelnijih džez umetnika, pre svega iz SAD, a potom iz Austrije, Danske, Italije, Nemačke, Norveške, Portugalije, Španije, Švedske, Hrvatske, Slovenije i Srbije, koji će nastupiti u Domu omladine Beograda. Ove godine predstaviće se i umetnica džez pijanizma iz dalekog Japana, a premijerna izvođenja imaće i umetnici iz Turske.

Super džez i super provod, tako da se obavezno vidimo na ovogodišnjem Jazz Festivalu!

Izvor: bjf.rs