U susret prvoj velikoj izvedbi pozorišnog mjuzikla Materina maza Muzičko plesnog teatra Iskrice, koji je imao pobedničku ideju na konkursu Centrifuga 2015, razgovarali smo sa Snežanom Golić, pedagoškinja i predvodnica Iskrica.

1480664_360491337454443_5712851485638180621_n

1. Kako ste odlučili da zaiskrite bonton? Da vratite tu, po mišljenju mnogih, zaboravljenu reč, ali i zaboravljene manire?

Kao pedagog dugo radim sa decom. Bez obzira na uzrast, shvatila sam da je deci prijatno da izvlace poentu iz razgovora o nekome drugom, a ne da budu direktno tema. Tako smo odlučili da kroz pesmu “ogovaramo” Materinu Mazu.

2. Kako deca reaguju na Putujuće Iskrice bontona?

Deca vole muziku, ples i lutke. Mi, odrasli znamo da  lepo ponasanje daje kvalitet životu, a pogotovo odrastanju. Koliko god da je tesko i neobično vreme, lepo ponašanje, ne može da škodi.
3. Mjuzikl je prilično zahtevna forma, a naročito su dečji mjuzikli izuzetno retki kod nas. Šta gledaoci mogu očekivati od vašeg?
Pesmom, tačnije, autorskim pesmama o Materinoj Mazi naše Iskrice će nas,  uvesti u svet grešaka koje pravi Maza. I ne samo pesmom. Pored toga sto će solisti pevati uživo, pratiće ih naše najmladje Iskrice plesom. Predstava je multimedijalna, poigrali smo se i sa filmom, koji otvara predstavu. Program vode dve , sada već poznate glumice-ginjol lutke Iskrica i Zloćka. Svi smo na važnom zadatku, da Zloćka zapamti kako bi trebalo da se ponaša u pozorištu, biblioteci, prodavnici, autobusu…
4. Za vaše nastupe traži se karta više, kada je i gde je sledeći?

Iskrice će nastupati na Salonu knjiga, na Novosadskom Sajmu 17.04.2016, a zatim ćemo se družiti i sa mališanima iz drugih gradova.

Pogledajte kako su se Iskrice prošle godine predstavile Superste žiriju i inspirišite se!