Institut Servantes u saradnji sa Kulturnim centrom Rex organizuje ciklus dokumentarnih španskih filmova 17. i 18. aprila.  Festival španskog filma u Malagi od svog osnivanja veliku pažnju posvećuje promociji inovativne produkcije dokumentarnog filma u smislu podrške i promocije španske kinematografije i filmske produkcije na španskom jeziku.

Kao rezultat ovih napora, Institut Servantes će u okviru filmskog ciklusa pod nazivom “Perspektiva – Zonazine Malaga” prikazati odabrane španske dokumentarne filmove. Ova selekcija sastavljena je na osnovu programske celine dokumentarnog filma Festivala u Malagi pod nazivom Zonazine, koja je pokazatelj raznovrsnosti ovog žanra i osobenosti španske produkcije koja je okrenuta kulturi humanizma i društvenih vrednosti.

Prikazaće se šest filmova: Gabor (Sebastijan Alfi, 2013), Divlje godine (Ventura Dural, 2013), Veliki nered pod kapom nebeskom (Ivan Garsija, 2013), Mrtav grad (Ksavijer Artigas i Ćapo Ortega, 2013), Škotska (Horhe Penja, 2013) i Mesto za život (Marta Aribas i Ana Peres, 2014).

Više o filmovima koji će biti prikazani pročitajte na zvaničnom sajtu Instituta Servantes.

Izvor: Institut Servantes Beograd.