Jedan od pobedničkih projekata Centrifuge, OKC Svetlost, nastavlja sa radom punom parom i nakon završenog ciklusa! Naši super učesnici iz Smedereva uspeli, u okviru svoje inicijative, da se izbore za prostor u kome mladi iz ovog grada danas mogu da stvaraju i kvalitetno provode svoje vreme dok ujedno unapređuju kulturnu scenu i buđenje stvaralačkog duha.

U subotu 12. 12. 2015, pozorište PATOS će poslednji put u ovoj godini izvesti predstavu „Dobra devojčica”, i time ujedno završiti prvi deo sezone 2015/16. Predstava je rezultat rada mlađe generacije PATOS-a, koja je želela da skrene pažnju na problem nasilja nad ženama u našem društvu i postave publici pitanja – Ko su danas Dobre devojčice, zašto one ćute, i zašto se o njima ćuti?

Ovo izvođenje je i svojevrsna druga premijera predstave, jer će se prvi put publici predstaviti novoosnovani omladinski orkestar Svetlost, koji je nastao u sklopu Omladinskog kulturnog centra Svetlost, a sastavljen od učenika srednje škole, studenata i mladih profesora muzike. Dirigent orkestra Svetlost je profesor viole, Jelena Ugrinić. Predstava je zakazana za 20 časova, na Velikoj sceni Centra za kulturu Smederevo, a prihod od ulaznica biće namenjen za podršku rada OKC Svetlost, koji deluje u prostorijama starog bioskopa Svetlost. Predstava je nastala uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije kroz program „Mladi su zakon 2015″.