Centrifuga

 

Superste na Skajp kafi

Razmišljaš da se prijaviš na ovogodišnji Centrifuga konkurs, ali nisi siguran da li je tvoja ideja dobro koncipirana? Ili ne znaš kako ceo proces konkursa izgleda?
Pozivamo te da dođeš na druženje sa Superste alumnistima, koji će ti iz perspektive učesnika ispričati kako su se prijavili, na koji način su okupili zajednicu oko svog projekta, ali i kako da ubediš #Superste žiri da baš tvoja ideja treba da bude podržana. Čućeš iz prve ruke sa kojim izazovima su se susretali, ali i koji su krajnji rezultati projekta u zajednici u kojoj su realizovani. Spremi pitanja za alumniste, ali i za Superste organizacioni tim i vidimo se na #Superste skajp kafi.

Kada i gde?

 • 30. mart u 17h, Veče uspešnih priča, Klub heroja, Novi Pazar
 • 13. april u 12h, Radio Aparat, Beograd
 • 23. april, UNBOX Hub, Niš

Ukoliko želite da u vašem gradu organizujemo druženje sa Superste alumnistima i ohrabrimo mlade ljude iz vaše zajednice da realizuju svoje aktivističke ideje, pišite nam na superste@erstebank.rs i superste@tragfondacija.org

Radionica o pisanju i planiranju projekata

Znamo da mnogi od vas imaju ideje, ali ne znaju da ih predstave. Zato smo odlučili da organizujemo radionicu o pisanju i planiranju projekata u saradji sa organizacijom OPENS 2019. Ovaj savez udruženja se bavi sprovođenjem edukativnih i kulturnih programa za mlade u Novom Sadu u toku 2019. godine, među kojima je i Superste radionica. Učićemo kako da osmislimo, razvijemo i napišemo projekat, kako da isplaniramo budžet, tako da sve to bude realno i izvodljivo, a da se po nečemu izdvoji u moru drugih ideja.

Kada i gde?

 • 17. april, 12h, Bodis&Porto, Subotica

Superste sa studentima

Superste tim gostuje na fakultetima! Najveći broj prijava nam stiže baš od studenata. Zbog toga smo odlučili da sa njima porazgovaramo o idejama, predlozima i mogućnostima, ali i da im predstavimo uspešne priče njihovih kolega i drugara koji su raniije podržani kroz Superste program.
Ukoliko želiš da dođemo i na tvoj fakultet, piši nam na superste@erstebank.rs i superste@tragfondacija.org.
Kada i gde?

 • 11. april, Fakultet dramskih umetnosti
 • 22. april, Akademija umetnosti
 • 7. maj, Fakultet za medije i komunikacije

Projektna klinika

Naši super mentori će i ove godine rado podeliti svoje znanje sa vama. Koncept Projektne klinike je već dobro poznat – mentori će vam pričati zanimljive i korisne priče iz svojih oblasti, a nakon toga sledi vaših pet minuta, u kojima možete da ih pitate sve što vam padne na pamet. Iskoristite ih najbolje što možete! Fokusiramo se na Novi Sad, omladinsku prestonicu Evrope 2019. i pozivamo sve mlade da dodatno osnaže svoje projekte i ideje kroz Superste program.

Kada i gde?

 • 16. maj, Radio kafe, Novi Sad

Na Tragu super ideja

I kao što obično kažu u dosadnim reklamama, ali to nije sve!  Ove godine nudimo dva termina za konsultacije sa organizacionim timom, kada ćete moći da kontaktirate tim Trag fondacije sa svojim idejama i nedoumicama, dobijete odgovore na pitanja i savete kako da što bolje „upakujete“ svoje projekte. Pišite nam na superste@tragfondacija.org i rešite sve nedoumice!

Kada i gde?

 • Druga nedelja aprila i druga nedelja maja

Superste akademija

Superste je prepoznatljiv po tome što i kada već prijavite svoje projekte imate mogućnost da ih dorađujete i menjate sve do finalnog predstavljanja pred žirijem. Zbog toga ćemo pažljivo da procenimo šta su najslabije tačke u vašim projektima i radićemo na tome da ih unapredimo tokom leta na Superste akademiji u Beogradu i Novom Sadu. Program ćemo formirati prema vašim potrebama, zato redovno pratite platformu Superste.net i društvene mreže.

Kada i gde?

 • 21. avgust, Beograd,
 • 28. avgust, Novi Sad

Ideodrom

Znamo da jedva čekate Ideodrom! I ove godine ćemo stvarati i razvijati ideje, upoznavati se, umrežavati se, družiti se sa mentorima, učiti od njih i pripremati svoje projekte za glasanje zajednice. Očekuju vas dva dana kreativnosti, razmene ideja i stvaranja novih prijateljstava.

Kada i gde?

 • 5. i 6. septembar, Relax Kovačica