Smart kolektiv i Forum za odgovorno poslovanje organizuju drugi po redu Forum socijalnih inovacija 1. aprila u Kulturnom centru Rex.

Forum socijalnih inovacija je međunarodna konferencija posvećena inovativnim rešenjima za društvene izazove. Drugi Forum socijalnih inovacija bavi se trendovima u razvoju socijalnog preduzetništva, odnosno politikama i mehanizmima podrške socijalnim preduzećima u
Srbiji, regionu i Evropi.

Učesnici iz Srbije, regiona i EU predstaviće postojeće politike, mogućnosti za saradnju socijalnih predzeća i biznis sektora, različite programe podrške, uspešna socijalna preduzeća i inovativne prakse u ovoj oblasti.

Broj mesta je ograničen! Potrebno je rezervisati mesto na konferenciji slanjem mejla na office@smartkolektiv.org.

Na konferenciji će se sa ekspertima i ključnim stejkholderima u ovoj oblasti tražiti odgovori na pitanja:

  • Koje su postojeće politike i mehanizmi podrške socijalnim preduzećima u Evropi?
  • Koji mehanizmi podrške su potrebni socijalnim preduzećima u Srbiji?
  • Koje vidove podrške kompanije pružaju socijalnim preduzećima?
  • Koje veštine treba da razvijaju socijalni preduzetnici i preduzetnice?

Na Forumu će učestvovati predstavnici USAID-a, predstavnici državne uprave i akademske zajednice, neki od vodećih stručnjaka iz Evrope, kao i predstavnici kompanija, bankarskog sektora, fondacija i socijalnih preduzeća iz Srbije.

Ovogodišnji Forum socijalnih inovacija deo je šire inicijative promovisanja i podsticanja međusektorske saradnje i razvoja odživog i inovativnog civilnog društva u Srbiji, koju Smart kolektiv sprovodi uz podršku USAID-a.

Izvor: Sens.rs