Dom omladine Beograda (DOB) predstaviće, po prvi put u Srbiji, jednu od najvećih svetskih zvezda nove muzičke scene i elektro soula – Fink, na koncertu 5. februara.

Na dugačkoj evropskoj turneji „Fink“ kao bend promovišu svoj, dosada najbolje ocenjeni album, „Hard Believer“. Ulaznice su u prodaji, a cena je 1.000 dinara.

Poređenja dubokog Finkovog vokala i baratanja elektronskom muzikom i gitarom sa Džejms Blejkovim vrhunskim umećem, najviše govori o velikom značaju ovog jednistvenog umetnika, rođenog u Kornvolu pod imenom Fin Grinal. Njegov nesvakidašnji talenat su još ranije primetili Ejmi Vajnhaus i Džoni Ledžend sa kojima je sarađivao na njihovim pesmama.

„Hard Believer“ je najnoviji studijski album „Finka“. Grinal je zadužen za gitaru i vokal, uz Tima Torntona na bubnju i gitari i Gaja Vitekera na basu. Album je njihovo prvo izdanje za izdavačku kuću „R’COUP’D“, koju je Grinal osnovao sa timom Ninja Tune.

Urbano, bluzerski živo izdanje „Hard Believer“ je inspirisano životnim usponima i padovima, opisujući teške bitke i slatko-gorka životna iskustva.

Otkad je napravio prelaz od svetski poznatog klupskog di-džeja i producenta elektronike, na prvog kantautora koji je ikad potpisao za legendarnu britansku izdavačku kuću Ninja Tune, poznatu po revolucionarnoj elektronskoj muzici, Grinal je objavio četiri albuma i svi su dobili pozitivne kritike.

Izvor: TANJUG

Više o nastupu saznajte na zvaničnom sajtu Doma omladine.