Zima postaje sve jača i temperatura pada sve niže, a ekipa super ljudi iz Refugee Aid Serbia organizuje humanitarnu akciju Pletenje srcem u subotu 16. januara od 12.00 do 15.00 u prostorijama Mikser Hausa u Beogradu. Dobrodošli su svi koji znaju da štrikaju ili heklaju, ali i oni koji bi voleli da nauče, a sva odeća koja se isplete tog dana doniraće se izbeglicama. Za sve koje žele da pomognu Knitting with Heart često organizuje slične akcije, kao i radionice gde oni koji ne umeju da štrikaju to mogu savladati.

2

Sličan projekat pokrenuo se i u Kanadi gde je Vlada odlučila da prihvati 25 hiljada izbeglica. U skladu sa tom odlukom Kanađani su odlučili da pokrenu akciju pletenja kapica, jer je njihov običaj da svako novorođenče dobije kapicu kao zaštitu od kanadske zime, pa su na isti način odlučili da simbolično požele dobrodošlicu i svim izbeglicama koji započinju novi život u njihovoj zemlji.

3

Ukoliko i ti imaš dar za nešto i super ideju kako sa svojim prijateljima možeš da ga upotrebiš da tako poboljšaš svoju sredinu ili rešiš neki društveni problem, onda se obavezno prijavi za Superste program Centrifuge, koji će uskoro startovati.