Yunus Social Business Balkans (YSB), fond i akcelerator za socijalna preduzeća na Balkanu, organizuje interaktivnu radionicu o socijalnom preduzetništvu pod nazivom “How to start a social business”.
Radionica će se se održati u petak, 11. septembra 2015. godine. Početak je zakzan za 16 časova i 30 minuta u Makedonskoj 21 (Impact Hub) u Beogradu.

Fond YSB pomaže razvijanje socijalnih preduzeća i novčano podržava kreativne ideje sa najviše potencijala. Na predstojećoj radionici učesnici će imati priliku da upoznaju preduzetnike i saznaju više o primerima iz prakse, kao i da čuju savete o tome kako poboljšati održivost socijalnih preduzeća. Moderator radionice biće Danijel Novak, programski direktor u YSB kompaniji koja širom sveta pomaže socijalne preduzetnike.

Muhamed Junus, začetnik ideje društvenog preduzetništva i osnivač kompanije YSB, bio je gost Beograda u okviru „Turneje društvenog preduzetništva 2010“ (Social Business Tour 2010), projekta koji su inicirali Erste Fondacija, Erste Grupa, organizacija Good.bee, Ministarstvo rada, socijalnih pitanja i zaštite potrošača Austrije i Gramen kreativna laboratorija.
Ove godine Erste Banka nastavlja da podržava Yunus Social Business sveobuhvatni program podrške preduzetnicima sa željom da edukuje i ohrabri pojedince i grupe, doprinese razvoju i osnaživanju dugoročne inicijative ove vrste preduzetništva u Srbiji.

Zainteresovani se za ovu radionicu mogu prijaviti putem sajta Impact Hub Belgrade na linku: dkq.me/1KFV8KC