U Kući legata (Knez Mihailova 46) otvorena je izložba „Božanstveni svetovi“ na kojoj su izložene grafike Salvadora Dalija.

Ne propustite jedinstvenu priliku da vidite grafike jednog od najvećih umetnika 20. veka! Na ovoj izložbi zainteresovani mogu da vide više od 240 Dalijevih najpoznatijih grafičkih listova, među kojima su i dela iz njegovih najobimnijih opusa – „Božanstvena komedija“ i „Biblija Sakra“, zatim „Dalijevi konji“, kao i „Hommage a Leonardo da Vinci“. Kroz ove Dalijeve grafike, posmatrač se upoznaje sa sadržajem Biblije i Božanstvene komedije, zbog čega ova izložba ima specifičan edukativni karakter, a zbog same tehnike, ovi radovi zauzimaju vrlo posebno mesto u Dalijevom stvaralaštvu.

Pored ovih grafika, mogu da se vide i dekompozicije „Božanstvene komedije“, zatim različite tapiserije, sklupture, medalje, kao i bronzani reljefi.

Izložba „Božanstveni svetovi“ otvorena je u saradnji sa Kućom legata i slovenačkim galerijama „Kos“ i „Deva Puri. Radno vreme Kuće legata je od utorka do nedelje, od 10.00 do 20.00, a izložba traje do 27. marta!

Izvor: danubeogradu.rs