Serbian Venture Network (SeVeN) uz podršku Američke ambasade organizuje besplatnu Školu preduzetništva za sve one koji bi da pokrenu biznis orijentisan na rešavanje problema u društvu.

Socijalno preduzetništvo podrazumeva razvoj inovativnih i održivih biznis modela koji daju rešenja na društvene probleme u zajednici. Ova škola je usmerena na sticanje novih veština i znanja potrebnih da se uđe u socijalno preduzetništvo i da se kroz kreiranje održivih biznis modela ostvari pozitivni društveni efekat.

Škola preduzetništva trajaće od decembra 2016. do aprila 2017. godine i obuhvata tri dela.

Prvi deo je online kurs “Kako pokrenuti sopstveni posao”. Ovaj kurs usmeren je ka sticanju osnovnih znanja i veština potrebnih za razvoj biznis ideje, kao i znanja vezanih za socijalno preduzetništvo.

Tokom mesec dana polaznici uče samostalno i tempom koji njima odgovara — kroz online prezentacije, predavanja, video materijale i dodatne resurse za čitanje.

Drugi deo škole je praktična obuka o preduzetništvu i razvoju biznis ideja. Obuka će biti vođena od strane iskusnih mentora. Zamišljena je tako da polaznici tokom nje rade na razvoju konkretne ideje.

Tokom obuke, polaznici će se upoznati sa uspešnim preduzetnicima i društveno odgovornim startapovima i radiće se na umrežavanju sa bitnim akterima.

Najbolje timove, nakon ova dva dela, čeka priprema za pitching takmičenje na Belgrade Venture Forumu 2017. godine. Impact investment pitching će biti ustanovljen kao novi deo takmičenja u okviru Foruma i to pred međunarodnim investicionim žirijem koji ulaže u inovativne socijalne biznis ideje.

Prijave

Ako imaš ideju za akcije koje mogu pomoći društvu i želiš da ih prevedeš u posao, prijavi se za Školu socijalnog preduzetništva. Više o programu i prijave možete naći na sledećem linku.

Izvor: Starit