Umetnici u Beogradu nemaju mogućnost da se edukuju specijalizovano za mjuzikle, jer sve škole plesa, pevanja i glume zasebne su celine. Međutim, super škola mjuzikla Eudven svojim polaznicima pruža jedinstvo ove tri umetnosti. O razvoju škole i njenom programu razgovarali smo sa Lidijom Vuletić, super pobednicom Kluba Superste, koja uvodni čas organizuje već za vikend 30. i 31. januara.

Koliko će škola imati polaznika i ko će sa njima raditi?

Broj polazika se i dalje ne zna, prijave su i dalje otvorene tako da ko god želi da se prijavi to može i uraditi slanjem mejla koji sadrži ime i prezime na adresu: eudven@gmail.com.

Profesori su profesionalci u struci glume, pevanja i plesa sa preko 10 godina iskustva i velikim brojem takmičenja.

Ko sve može da se prijavi? 

Može da se prijavi bilo ko ko želi! Ovo je škola koja prima i ljude bez ikakvog iskustva kao i ljude koji ga imaju. Svi koji žele da plešu, pevaju, glume i osete ljubav prema sceni i publici dobrodošli su!

uvodni-cas

Šta zainteresovani mogu da očekuju od časova?

Časovi će se održavati subotom i nedeljom i sastojaće se od časova pevanja, plesa i glume. Polaznici mogu očekivati vežbe pokreta, glasa i scenskog nastupa, kao i veliko znanje o samim mjuziklima. Ono što ova škola pruža jeste i veliki nastup na kraju godine kroz predstavu u kojoj će svaki polaznik imati ulogu i mesto. Plan je da predstava bude zabavna, vesela i da pokaže sve što su učenici naučili.

Koliko će program trajati i šta sve obuhvata?

Školska godina, ako to možemo tako nazvati, počinje u februaru i završava se u julu. Obuhvata po dva sata plesa, dva sata pevanja i tri sata glume svake nedelje. Tokom “školske godine” prolaziće se različiti žanrovi mjuzikla i spremaće se predstava tako da bude profesionalna i da se izvodi više nego jednom u pozorištima u Beogradu i drugim gradovima.

Možemo li uskoro očekivati i prve nastupe?

Nastup kao što sam rekla, očekuje se na kraju školske godine, jer je jednu ozbiljnu mjuzikl predstavu teško spremiti i neophodno je nekoliko meseci na tome raditi.

Luka Ličina