U četvrtak, 2. aprila  u 11:00 održaće se konferencija “Društvena odgovornost i kultura davanja u Srbiji“.

Tema konferencije je kako uspešno prikupljati sredstva za društveno odgovorne projekte. Gost predavač na konferenciji je  Džeri Tvombli, stručnjak sa višedecenijskim iskustvom u filantropiji i prikupljanju sredstava.

Gospodin Tvombli je radio za brojne crkvene i sekularne organizacije, a osnivač je konsultantske firme Development Marketing Associates koja je za svoje klijente prikupila donacije u iznosu od preko milijardu dolara. O predavaču možete da saznate više na njegovom blogu.

Gostovanje gospodina Tvomblija je omogućilo Evanđeosko udruženje studenata koje je inicijator ovog besplatnog predavanja od koristi za sve one koji se bave filantropijom u Srbiji, a najpoznatiji dosadašnji gost im je bio Nik Vujičić. Predavanje je namenjeno svima onima koji se bave prikupljanjem sredstava za humanitarne aktivnosti i kojima znači da čuju iskustva uspešnih kolega iz zemalja u kojima je filantropija na visokom nivou i gde se svake godine prikupe donacije u iznosu od preko 280 milijardi dolara.

Podršku za organizaciju predavanja pružaju Privredna komora Srbije, Fondacija Ana i Vlade Divac, Mreža Globalnog dogovora u Srbiji i Srpski filantropski forum.

Nakon predavanja gospodina Tvomblija, predstavnici  različitih organizacija iz Srbije razgovaraće na temu filantropije u Srbiji danas, o poteškoćama, ali i različitim uspešnim inicijativama koje postoje u ovoj oblasti.

Radni jezik predavanja je engleski, a prezentacije i diskusija će se odvijati na srpskom jeziku. Predavanje je besplatno, ali je prijava obavezna, na e mail: uros.delic@divac.com.

Na ovoj konferenciji ćete čuti više i o Superste programu!
Program konferencije možete pročitati na sajtu Fondacije Ana i Vlade Divac.

Izvor: Fondacija Divac