Konferencija Women in IT 2, u organizacji centra za proaktivno poslovanje Biznisnova i Erste banke, je događaj posvećen ukazivanju na važnu ulogu koju IT sektor može imati u stvaranju povoljnih i dugoročnih mogućnosti za razvoj karijere za žene i devojke u Srbiji. Predavanja u okviru događaja će se desiti 16. novembra, dok je vreme rezervisano za radionice od 23. do 25. novembra u Novom Sadu.

Konferencija ima za cilj da utiče na otklanjanje rasprostranjenog stereotipnog i diskriminatornog mišljenja da IT sektor nije za žene. Studentkinje, mlade žene i žene koje teže da promene karijeru ili nađu posao, a zainteresovane su za IT sektor, imaće priliku da steknu ne samo nova znanja i veštine, nego i veću motivaciju i spremnost da preduzmu aktivne korake u svom profesionalnom razvoju.

Prvi deo konferencije je posvećen motivacionim i inspirativnim predavanjima o pozitivnim primerima žena koje su karijeru ostvarile u IT sektoru i o mogućnostima koje ovaj sektor pruža za profesionalni razvoj i smanjenje nezaposlenosti mladih žena u Srbiji. Drugi deo je posvećen konkretnim radionicama za razvoj njihovih znanja i veština u toj oblasti.

Ovo je super prilika za sve naše super učesnice, a posebno je zgodno što je učešće u konferenciji besplatno. Sve što treba da uradite jeste da se prijavite na sledećeoj adresi: biznisnova.org@gmail.com