U toku je prijava za junsku rundu programa Aktivne zajednice Trag fondacije. Aktivne zajednice kao program omogućavaju novčanu podršku za rešavanje problema u iznosu do 350.000 dinara. Program koji je otvoren tokom cele godine podstiče aktivnije učešće zajednice i svih njenih članova u rešavanju konkretnih problema na lokalnom nivou. Učešće na konkursu mogu prijaviti i formalne i neformalne grupe, a pisani jezici na kojima se mogu prijaviti projekti su srpski, romski, mađarski ili albanski jezik. Prednost se daje idejama koje na najbolji način iskorišćavaju lokalne potencijale, bilo da su u vidu materijalnih doprinosa, volonterskog rada, znanja ili ljudi iz zajednice iz različitih sektora.

Rezultati koje ovakve ideje i inicijative prikazuju na najbolji način oslikavaju pozitivne promene koje u mnogim slučajevima ne zavise od količine novčanih sredstava potrebnih za realizaciju ideje, već od same želje, volje, entuzijazma i znanja svih članova koji su direktno ili indirektno uključeni u život jedne zajednice.

Za realizaciju projekta Aktivnih zajednica finansijsku podršku pružaju donatori Fondacije Čarls Stjuart Mot i Fonda braće Rokfeler.

 

Izvor: Trag fondacija