EXIT Festival i kompanija NIS,  objavljuju konkurs Youth Heroes – priznanje za mlade heroje Srbije iz oblasti: obrazovanja i nauke, preduzetništva i kreativnih industrija, društvenog aktivizma i kulture i umetnosti.

Svako vreme stvara svoje heroje. U Srbiji ima puno mladih heroja koji stvaraju u tišini i postižu velike uspehe, osvajaju medalje na međunarodnim naučnim takmičenjima, unapređuju svoju lokalnu zajednicu, stvaraju vrhunska umetnička dela, osmišljavaju kreativne poduhvate i uspešne kompanije. Cilj ove kampanje je da se oni predstave javnosti i promovišu kao zvezde u usponu, kako bi postali inspiracija, ponos i uzor za svoje vršnjake. Samo kroz promociju pozitivnih uzora mladima možemo razviti nove generacije koje će biti snaga promena i stvoriti društvo zasnovano na znanju i kreativnosti.

Pobednici za 2016. godinu biće proglašeni u martu 2017, nakon čega će im na svečanosti proglašenja biti dodeljena priznanja. Svi pobednici dobiće ulaznice za EXIT Avanturu (Exit+Sea Dance Festival) i kurseve za lično usavršavanje HR centra, a prvoplasirane u svakoj kategoriji očekuje i novčana nagrada u iznosu od 100.000 din. Dobitnike Youth Heroes će izabrati žiri sastavljen od predstavnika EXIT fondacije, kompanija NIS, Ringier Axel Springer, RTS-a i 5. člana žirija, Nenada Blagojevića, urednika portala pricesadusom.com. Komisija će evaluirati prijave po sledećem obrascu: 50 odsto vrednosti poena nosi dosadašnji uspeh i dostignuća kandidata u jednoj od 4 oblasti prijave; Kako je kandidat ličnim primerom pozitivno uticao na svoje vršnjake doneće 35 odsto poena, dok planovi za budući razvoj kandidata nose 15 odsto poena.

Konkurs je otvoren do 11. februara 2017.

Pravo prijave imaju svi mladi sa državljanstvom Srbije ili sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije uzrasta od 15. do 30. godina koji imaju posebna dostignuća, nagrade, priznanja iz oblasti obrazovanja i nauke, preduzetništva i kreativnih industrija, društvenog aktivizma, kulture i umetnosti. Kandidata može predložiti organizacija, druga osoba ili se može prijaviti samostalno putem slanja popunjenog konkursnog obrasca i fotokopije dokumenata koji potvrđuju navode iz konkursnog obrasca kao što su diplome i uverenja o obrazovanju, priznanja i nagrade iz oblasti delovanja, izvode iz medija itd.

Konkursni obrazac se može preuzeti na ovom linku. Prijave sa popunjem konkursnim obrascem slati na email exitfoundation@exitfest.org do 11. februara 2017.

Izvor: Exit Fest