Udruženje umetnika „Atelje Atelier“ uz finansijsku podršku Erste Banke u okviru projekta „PAZART“ raspisalo je konkurs za izradu likovnog, umetničkog rešenja u vidu murala na dvema fasadama u Novom Pazaru.

Konkurs je otvoren 4. juna i traje do 25.6, a nagrada za dva pobednička idejna rešenja iznosi po 10.000 dinara. Materijal za izradu murala će obezbediti organizator u okvirima fonda od ukupno 30.000 dinara za oba rešenja.

Lokacije na kojima je predviđena izrada murala/umetničkih instalacija:

  1. Zid na šetalištu „Jaz“ – ulica Hilma Rožajca
  2. Fasada bokserskog kluba „Mladost“ – ulica Vuka Karadžića

„Pazart“ je projekat mladih umetnika čiji je cilj redefinisanje i oživljavanje gradskog prostora umetničkim intervencijama koje uz minimalne resurse pružaju nešto lepo društvu u kome živimo. Projekat teži da prikaže javnosti kako se gradski prostor može oživeti planskim intervencijama na zanemarenim lokacijama i uključi kreativnost, lepotu i vedrinu u etiku gradskih prostora i sadržaja.

Ovaj konkurs je samo početak umetničkog projekta „Pazart“ i poziv je mladim umetnicima da kroz sveža i originalna rešenja daju svoj doprinos poboljšanju prostora koji se svakodnevno koristi.

Idejno rešenje za mural, umetničku instalaciju, mora biti izvodljivo u okvirima pomenutog fonda, a cilj mu je promena postojeće prostorne situacije na bolje u funkcionalnom i estetskom smislu. Predložena rešenja se moraju uklapati u postojeće stanje i ambijent i ne smeju sadržati poruke mržnje, verske ili nacionalne netrpeljivosti.

Na konkursu mogu učestvovati svi umetnici i umetničke grupe sa teritorije grada Novog Pazara sa najviše tri predložena rada.

Uz idejno rešenje potrebno je dostaviti i priloge i to:
– digitalni dokument u PDF formatu pripremljen za štampu na A3 formatu, na kojem je prikazana skica, odnosno koncept grafičkog rešenja;
– digitalni dokument u PDF formatu pripremljen za štampu na A4 formatu, na kojem se nalazi tekstualno obrazloženje grafičkog prikaza.
Prijavu, kao i sva dodatna pitanja možete obaviti slanjem mejla na: ateljeatelier@gmail.com.

U mejlu treba da napišete sledeće podatke:
– Ime/imena autora;
– adresa, telefon i kontakt mejl adresa autora;
– šifra rada.

Žiri je sastavljen od četiri stručnjaka iz oblasti umetnosti, a peti glas činiće glasovi putem Fejsbuka.

Rezultati će biti objavljeni najkasnije do 30.6.2015. godine, a radovi realizovani u toku jula.

 

Izvor: Atelje Atelier