Od 2. do 4. oktobra u Beogradu će se održati peti po redu StandUpFest, međunarodni festival stand up komedije. Prve dve večeri manifestacije desiće se u Domu Sindikata, a treća u u Ben Akiba baru.

Ovogodišnji slogan festivala, Prstom u oko, ukazuje na sve ono čime će se StanUpFest baviti; otvaranje tema, razotkrivanje tabua i postavljanje pitanja uz autentični humor koji je zaštitni znak ovog festivala.

StandUpFest okuplja neke od najboljih stand up komičara iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Prvi festival održan je 2011. godine kada je organizacija Standup.rs pokrenula novi talas komedije na našim prostorima počevši sa prvim stand up nastuipma. Od tad je otvoren i prvi stand up klub u Srbiji, Ben Akiba, gde se svake nedelje redovno održavaju nastupi.

Komičari koji će nastupiti na ovogodišnjem festivalu učestvovali su i u emisiji Standup & more koja je kreirana za TV kanal Comedy central Extra i koja je bila gledana širom regiona.

Domaći stand up komičari ove godine predstaviće svoje nove materijale, a oni iz regiona izvešće sadržaje koji do sada nisu viđeni u našoj zemlji.

Izvor: standupfest.com