Aleksandra Kosanović Strižak

direktorka Sektora marketinga i komunikacija u Erste Banci, predavačica „Akademije Del Lusso”, nagrađivana članica više strukovnih udruženja

Aleksandra Kosanović Strižak je direktorka Sektora marketinga i komunikacija u Erste Banci. Uvek je spremna za hrabre i inovativne kampanje. Veruje u sebe, u svoj Erste tim i kontinuirano osnažuje profesionalni razvoj i napredak svakog člana. Zaljubljena je u društvene mreže i voli da kaže da je marketing/oglašivačka delatnost polje za koje se nije školovala niti planirala da se njime bavi – prosto, „advertising” je pronašao nju, tačnije Branimir Dimitrijević – Tucko, jedan od rodonačelnika savremenog pristupa oglašavanju u Srbiji.

Završila je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, smer menadžment pozorišta, radija i kulture i trenutno je na doktorskim studijama na istom fakultetu. Reklamnom delatnošću je ozbiljnije počela da se bavi u Vankuveru (Kanada) radeći u marketinškim agencijama Y&R i Clearly Creative. Bila je dugogodišnja direktorka marketinške agencije Nova Communications.

Smatra da teorija (znanje) i praksa (iskustvo) moraju ići „ruku pod ruku” od 2010. godine predaje studentima „Akademije Del Lusso” u Beogradu. Članica je Odbora za marketing i informisanje Udruženja banka Srbije, aktivna je članica više strukovnih udruženja – IAA, IAB, UEPS & TABOO, kao i Grupacije marketinških agencija pri Privrednoj komori Srbije. Dobitnica je nagrade za razvoj marketinške misli (2012) kao i priznanja za dugogodišnji rad i doprinos razvoju struke (2013).