Peti i poslednji kurs u ciklusu koji ovog proleća koji organizuje Nova Iskra posvećen je dizajnu interfejsa, i pre svega je namenjen programerima i drugim profesionalcima koji bi želeli da ovladaju osnovama dizajna interfejsa i korisničkog iskustva.

Kurs Osnove dizajna interfejsa posvećen je polju dizajna koje je tokom poslednje decenije doživelo najveći rast, zahvaljujući sveprisutnosti mobilnih uređaja i tržištu aplikacija koje se razvijaju za njihove platforme. Ipak, dizajn interfejsa neizbežan je u bilo kom veb okruženju. Ukoliko postoji tačka susreta između korisnika i “alata”, ona mora biti vizuelno oblikovana i prilagođena, odnosno optimizovana, jasna, logična i uklopljena u celokupno korisničko iskustvo.

Namenjen je prvenstveno programerima koji žele da svoje veštine oplemene osnovama interfejs dizajna, kako bi mogli da u većem kapacitetu odgovore na potrebe klijenata, razviju svoje dizajnerske veštine i svoj rad učine konkurentnijim. Kurs može biti od velike koristi i onima koji imaju bazične (ili napredne) programerske veštine i žele da se profesionalno razvijaju u pravcu razvoja mobilnih i drugih aplikacija. Nekada firma u kojoj ste zaposleni nema sredstava da zaposli dizajnera, a nekada ne možete da opravdate ulaganje u dizajn za aplikaciju koju razvijate iz hobija ili za druge projekte. Ovaj kurs nudi rešenja za ove, i brojne druge situacije.

Kurs će voditi naš istaknuti dizajner Dragan Babić, ekspert za ovo polje dizajna kojim se bavi u okviru sopstvenog novosadskog studija Suprawesome.

Detaljne informacije o kursu Osnove interfejs dizajna, ceni i uslovima učešća, kao i okvirna agenda, dostupni su na veb stranici Nove Iskre.

Cilj kursa je da programer može da napravi aplikaciju koja je upotrebljiva, svrsishodna i lepo kreirana. Te aplikacije neće biti kandidati za dizajn nagrade, ali će biti tako dizajnirane da zadovolje potrebe rada.

Prijave se mogu vršiti putem online formulara http://bit.ly/245EOH2, a rok za prijavljivanje je 8. jun! Kurs će biti održavan u prostorijama Nove Iskre u periodu od 11. juna do 2. jula, kroz 4 celodnevna subotnja termina u periodu od 9.30 do 17.30 h.

Izvor: Nova Iskra