U Nišu će se 25. septembra 2015. održati Noć istraživača po treći put. Preko 150 mladih istraživača će i ove večeri u periodu od 16 časova do ponoći biti sa vama u nezaboravnoj i zabavnoj istraživačkoj avanturi.

Događaj će se odigrati na Letnjoj pozornici Tvrđave gde ćete imati priliku da upoznate brojne istraživače i naukom proputujete kroz vreme od poslednjeg ledenog doba do danas.

Cilj manfiestacije je da se u neformalnoj atmosferi na na najbolji način prikaže istraživački poziv istrgnut iz strogih akademskih okvira i preseli u svakodnevno okruženje.

Organizatori dešavanja su timovi Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Nišu, Elektronskog fakulteta Univerziteta u Nišu i Gimnazije Svetozar Marković u saradnji sa naučnim demonstratorima iz mnogih instituta, drugih fakulteta i udruženja.

U ovoj noći okupiće se svi oni koji vole nauku, žele da nauče nešto novo, ali i da se dobro zabave. Posetioci mogu očekivati brojne eksperimente, takmičenja, demonstracije, igrice i mnoge druge sadržaje.

Više o samom programu koji vas očekuje ove godine pogledajte na ovom linku.