Vest o lansiranju nove platforme za prezentaciju i promociju prirodnih lepota, istorijskog nasleđa i kulturne baštine Nacionalnog parka Fruška gora – Fruškać, odnosno fruskac.net – obradovala je sve nas ljubitelje ove drevne i u mnogo čemu posebne planine.

Sudeći po izgledu, sadržaju i ciljevima portala, ovo je najozbiljnija inicijativa ovakve prirode do sad. Fruškać je osnovan 2015. godine kao nezavisno, dobrovoljno, nevladino i neprofitno udruženje koga pokreću isključivo ljubav i entuzijazam zaljubljenika u prirodu.

Platforma ima više zanimljivih ciljeva, ali jedan od osnovnih je da postane glavni izvor informacija i sveobuhvatan onlajn vodič kroz kulturne, istorijske i prirodne sadržaje Fruške gore. U svom budućem radu, ova neformalna grupa će se baviti i temama očuvanja prirodnog i kulturnog nasleđa, ekologije i zaštite životne sredine, podizanja svesti građana o Fruškoj gori, promovisanje eko i seoskog turizma i potencijala Fruške gore, promovisanje organske hrane, obnovljivih izvora energije i, naravno, pozitivnog stava i dobrih ideja.

Posetite Fruskac.net!