#Ideodrom 2016, drugi dan

Završen je ovogodišnji Ideodrom! Drugi dan bio je prilika za sve timove da svoje ideje predstave pred publikom koju su činili svi učesnici i mentori koji su im prethodnog dana pomogli da to učine bolje.

DSC_0111abd

Posle noći tokom koje su pripremali prezentacije svojih projekata, drugi dan ideodroma počeo je pozdravnim govorima izvršne direktorke u Erste Banci, Andree Brbaklić i predsednika Fondacije Dokukino, Darka Sokovića.

Andrea je naznačila kao jednu od ključnih vrednosti programa Superste to što učesnike priprema za realan život i poslovanje, te da Erste Banka kroz Superste želi učesnicima da pruži mnogo više od novčane podrške.

DSC_0111abg

Banka nije samo mesto gde se dolazi po novac, mi sa vama želimo da podelimo naše znanje i veštine koje imamo. Naš cilj je da damo pomoć i pružimo ruku vama koji ste na početku, jer znamo da ćete često nailaziti na zatvorena vrata kada kažete da imate dobru ideju, ali nemate prethodno poslovanje kao dokaz da ste sposobni da tu ideju sprovedete“, istakla je Andrea.

DSC_0111ab

Predsednik Fondacije Dokukino učesnicima je predstavio put organizacije koju vodi, od ideje do Dokukina koji danas radi u četiri zemlje regiona.

Svi imamo ideje, njih je mnogo. Ali upravo podrška koju vam nudimo može da znači razliku između ideje koja postaje propuštena šansa i one koja prerasta u uspešan biznis. Osim toga, važno je da znate šta vam je cilj. Sagledajte šta danas imate i ma kako to malo bilo, počnite od toga i idite hrabro ka onome što ste zamislili da ćete biti za pet ili deset godina“, poručio je Darko.

Nakon uvodnih govora usledila je maratonska revija ideja, odnosno prezentacija projekata. Da bi svi imali jednake šanse za uspešno predstavljanje svojih projekata, takvi su bili i uslovi – isti za sve. Posle jučerašnje projektne klinike i svih saveta koje su čuli od mentora i predavača, timovi su tokom noći pripremili prezentacije prema unapred postavljenim uslovima. Svaka prezentacija imala je tačno 12 slajdova koji su se automatski smenjivali na svakih 20 sekundi. Timovi su za predstavljanje imali 4 minuta, a mentori su zatim imali isto toliko vremena da izraze svoj stav o onome što su čuli i daju im eventulne dodatne sugestije.

DSC_0111a

Predstavljanje svake od ideja bilo je praćeno snažnom podrškom, pa i ovacijama publike što je svim timovima dalo dodatnu energiju da ulože sav potreban napor za dalje učešće u okviru Centrifuge.

Posle višesatnog predstavljanja projekata, mentori su timovima dali i svoje konačne zaključke i savete. Napravili su i rang listu koja je za cilj imala da učesnicima da bolji uvid u to koliko su bili uspešni u predstavljanju svojih projekata.

DSC_0111abv

Nakon zajedničke fotografije, bilo je vreme za formalno zatvaranje ovogodišnjeg Ideodroma. Odmah po zatvaranju učesnici su nakratko nastavili druženje tokom kojeg su istakli da su dva dana provedena u Studentskom odmaralištu Radojka Lakić bili dani inspiracije i snažne motivacije da se za svoje ideje i nadalje bore.

Sa Ideodroma za vas
Željko Veljković