U Beogradu je u utorak, 09. decembra, zvanično otvoren novi co-working prostor „Impact Hub“, u velikoj sali nekadašnje Zadružne palate u Makedonskoj ulici. „Impact Hub“ je međunarodna mreža co-working prostora, koja u više od 70 gradova podržava programe podrške za razvoj preduzetništva i okuplja više od 9.000 članova: startapove, konsultante/kinje, dizajnere/ke, preduzetnike/ce, filantrope/kinje i investitore/ke i sve koji teže pozitivnim društvenim promenama.

„Impact Hub“ je nastao u Londonu, 2005. godine i tada je bio poznatiji samo kao „The HUB“. Danas, od San Franciska do Johanesburga, „Impact Hub“ je sistem globalne mreže sa preko 9.000 članova u više od 70 gradova. Jedan od fokusa ovog haba je društveno preduzetništvo – ono koje generiše društveno odgovorne kompanije, projekte i programe.

Na otvaranju su okupljene pozdravile: predstavnica Ministarstva omladine i sporta, Vesna Vujović, koja je istakla da se Ministarstvo zalaže za ohrabrivanje preduzetničkog ponašanja, koje bi svi građani trebalo da usvoje u nekoj meri, te postanu inicijativniji; zatim, predstavnica Erste Banke koja pruža podršku društvenom preduzetništvu, Mirjana Šakić i predstavnica sestrinskog haba „King’s Cross“ u Londonu, Maria Trindade.

Svaka zajednica „Impact Huba“ je pravo bogatstvo inovativnih programa i značajnih dešavanja i mesto inspiracije, povezivanja i osnaživanja, mesto gde se ideje stvaraju, grade i realizuju sa ciljem da doprinesu održivosti društveno-ekonomskih i ekoloških promena.

Izvor: Startit vebsajt, autorka Marija Gavrilov.

Više o beogradskom „Impact Hub-u“ saznajte na zvaničnom sajtu.