Za sve mlade koje imaju ideje i žele da spoje kulturu i preduzetništvo i da te ideje pokrenu i ostvare, Ecapital Culture Adriatic Start Up School je mesto gde treba da provedu jesen!

Fondacija Marche, Privredna komora Ankone, Politehnički Univerzitet Marche, Grad Ankona i institut ISTAO, uz podršku Intesa Sanpaolo, međunarodne bankarske grupacije u okviru koje posluje Banca Intesa, objavile su drugi po redu javni poziv za prijave u ovu školu namenjenu mladim ljudima iz zemalja jadransko – jonskog područja koja ima za cilj unapređenje kulturno-istorijske baštine regiona kroz razvoj inovativnih „start-up“ inicijativa.

Svoje poslovne ideje za pokretanje „start-up“ projekata koji doprinose zaštiti kulturne baštine do 15.09.2016. godine mogu prijaviti kandidati starosti do 40 godina iz osam zemalja jadransko – jonskog područja: Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Albanije, Hrvatske, Slovenije, Grčke i Italije. Prijavljivanje se vrši popunjavanjem obrasca ovde.  

Kandidati će prezentovati svoje poslovne ideje, a potrebno je da imaju minimalno diplomu srednje škole i odlično poznavanje engleskog jezika. Selekcija najuspešnijih biće obavljena do 30.09.2016. godine, dok će se predavanja i radionice održati u italijanskom gradu Ankona u periodu između 17.10. i 16.12.2016. godine.

Projekat omogućava mladima da koristeći svoje veštine i kreativnost realizuju poslovne ideje u oblasti kulture i povežu se sa kolegama iz drugih zemalja. Polaznici škole će pohađati predavanja, učestvovati u radionicama i analizirati studije slučaja i istraživanja iz oblasti razvoja i realizacije poslovnog plana, unapređenja tehnika za „start up“ projekte, kao i planiranja i pokretanja „start up“ inicijativa.

Izvor: BizLife