U Domu omladine Beograda 11. decembra svečano je otvoren IT kutak, prostor namenjen obrazovanju mladih na poljima informatike, dizajna, elektronike, nauke, tehnike i modernih digitalnih umetnosti. Posebna pažnja posvećena je bezbednosti na internetu, kao i kompjuterskoj pismenosti. Na svečanom otvaranju, u holu ispred sale Amerikana, prisutnima su se obratili Rajan Rolands, savetnik za odnose sa javnošću Ambasade SAD-a u Srbiji, i Marko Stojanović, vršilac dužnosti direktora Doma omladine Beograda.

Na otvaranju IT kutka već je održano nekoliko besplatnih radionica za mlade i postavljene su interaktivne instalacije. Prisutnima se predstavio i tim studenata Univerziteta „Singidunum“ koji su imali projektni zadatak koji se bavio temom marketinških komunikacija IT kutka Doma omladine Beograda. Njihov projekat pobedio je na nedavno održanom „Danu marketinga“.

Ljubitelji elektronike imali su priliku da učestvuju u novoj radionici „Kreativna elektronika“ koja će svakog meseca obrađivati različite teme iz ove oblasti. Takođe, na svečanom otvaranju održan je i ciklus popularnih radionica „Napravi svoju žurku“ i „Vizuelno igralište“.

U prostoru IT kutka izložene su i zanimljive interaktivne instalacije, kao što su „Dan D“, ,kEtra“, „Voćni klavir“, radovi lokalnih umetnika. Nakon predstavljanja instalacija posetioci su mogli da vide i isprobaju mikrokontroler, 3D štampač i 3D skener.

Izvor: sajt Doma omladine Beograda.