Otvorene prijave za drugu generaciju Smart City Challenge programa

Otvorene prijave za drugu generaciju Smart City Challenge programa

Po drugi put program Smart City Challenge Serbia u organizaciji Udruženja Beum, Friedrich Naumann Fondacije i ICT Hub-a otvoren je za sve zainteresovane startape.

Ovaj akcelerator je namenjen svim startapima koji su u početnoj fazi razvoja, a čije je polje interesovanja i delovanja u vezi sa sledećim tehnologijama: IoT (Internet of Things), AR/VR(Augmentovana/virtualna realnost), AI (Veštačka inteligencija), BlockchainBig Data i mobilnost.

Deset timova koji prođu prvi krug selekcije imaće priliku da kroz tromesečni program i 12 pojedinačnih mentorskih sesija po timu razviju svoj proizvod i pripreme ga za tržište. U tome će im, kako kaže Đorđe Đorđevićmenadžer projekta, ove godine pomoći i novi program pod nazivom Garage Lab-u nedavno otvorenoj IoT laboratoriji. On dodaje:

U okviru nje učesnici će imati pristup radionicama, opremi, alatima i jaku mentorsku podršku. Istovremeno, organizacioni tim aktivno pregovara sa različitim partnerima oko obezbeđivanja nagrada kao dodatne stimulacije za učesnike. Učesnici na programu mogu očekivati i podršku u pregovorima sa lokalnim samoupravama oko implementacije svojih projekata u našim gradovima.

Organizatori će svim zainteresovanim timovima omogućiti da se bliže upoznaju sa detaljima programa kroz meetup koji će se održati 31. avgusta u Playgroundu, a formular za prijavu i detalji konkursa mogu se pronaći na zvaničnom sajtu Smart City Challenge takmičenja.

 
Imaš i ti dobru ideju? Treba ti pomoć i podrška? Prijavi projekat i učini da se ostvari!