Otvorene prijave za The New Mobility internacionalni program

Otvorene prijave za The New Mobility internacionalni program

Internacionalni program ‘The New Mobility’ u organizaciji akceleratora Sent i New Mobility Lab-a koji je namenjen evropskim startapima u ranoj fazi razvoja, otvorio je prijave za nove timove, dok je njegov početak rezervisan za 11. septembar u Parizu.

Program će započeti konferencijom Autonomy Paris na kojoj će prisustvovati po jedan predstavnik prijavljenih startapa, uz troškove koje snosi organizator. To će ujedno označiti i početak prve faze takmičenja, koja će se tokom prve nedelje odvijati u ovom francuskom gradu, a narednih četiri na daljinu, napominju iz organizacije.

Tokom navedenog perioda prijavljeni učesnici će uz mentorsku podršku i savete stručnih konsultanata razvijati rešenja iz oblasti pametnog transporta – poput pametnih senzora u automobilima, automatskog parkiranja i asistencije prilikom vožnje, pametnog upravljanja saobraćajem, parking servisima i slično. Oni će dobijati nedeljne zadatke čiji je cilj unapređenje poslovnog, tržišnog i ekonomskog plana na osnovu kog će se izabrani startapi skalirati na prostoru SAD-a.

Naredni krug u SAD

Druga faza programa rezervisana je za ograničen broj timova i odvijaće se u Las Vegasu, Detroitu i Čikagu, a počeće u januaru 2018. godine. Startapi će tokom tog perioda predstaviti svoj proizvod na brojnim konferencijama, među kojima su Consumer Electronics Show i North American International Auto Show.

Izabrane kompanije tada će dobiti novčane resurse neophodne za skaliranje proizvoda na području SAD-a, a prolaskom u drugu fazu u dužnosti su da se odreknu 6% vlasništva nad kompanijom u korist investitora.

Svi zainteresovani učesnici svoju prijavu mogu poslati do 25. avgusta, a o detaljnijim uslovima učešća mogu se informisati na zvaničnom sajtu programa.

 
Imaš i ti dobru ideju? Treba ti pomoć i podrška? Prijavi projekat i učini da se ostvari!