Šesnaesti Festival studentskog filma pod nazivom „FSF Buđenje“ biće održan od 29. do 31. marta 2015. godine u Domu omladine Beograda.

FSF je prvi međunarodni festival studentskog filma u Srbiji. Osnovan je 1999. godine u Beogradu od strane studenata produkcije, pa tako i danas organizacionu strukturu čine isključivo studenti. Festival je prvenstveno kulturna manifestacija koja publici predstavlja igrane, dokumentarne, animirane i eksperimentarne kratkometražne filmove mladih autora iz celog sveta, omogućava uvid u različite pristupe filmu i okuplja studente svetskih filmskih škola, na jednom mestu.

Festival studentskog filma neguje i tradiciju pozivanja renomiranih profesora i profesionalaca iz oblasti filmske pedagogije, estetike i režije. Tokom proteklih 14 godina prikazano je preko 2000 filmova iz 50 zemalja. Već 2001. godine, FSF je uvršten u grupu studentskih festivala koje preporučuje CILECT (međunarodno udruženje najznačajnijih filmskih škola), a zahvaljujući festivalu je i Fakultet dramskih umetnosti, nakon dugogodišnje pauze, iste godine obnovio članstvo u ovoj asocijaciji.

Radio B92 nekoliko godina zaredom prepoznaje FSF kao jednu od najznačajnijih manifestacija kulture grada Beograda. Godine 2011, pobednički filmovi FSF-a prikazani su na festivalu Balkan Snapshots u Amsterdamu.

Izvor: Dan u Beogradu