Superste zajednica imala je u februaru priliku da s partnerima iz N-Sporta donira vaučere za sportsku opremu. Odabrali smo korisnike Neostarta – Centra za prevenciju kriminala i postpenalnu pomoć, pobednike Centrifuge Superste 2016. godine. Vaučeri su dodeljeni najmlađim korisnicima, koji su ih iskoristili za kupovinu nove sportske opreme.

b69e7d4c-2f7a-44ee-87b3-177a01c0d1a7

Volonteri Neostart-a su pomogli korisnicima da obave kupovinu jer neki od njih nikada nisu imali prilike da izdvoje veću svotu novca za nešto što im se sviđa i što će koristiti i pri odlasku na intervjue za posao. Svi nagrađeni su redovni korisnici programa Neostart Centra, na osnovu čega su im i dodeljeni vaučeri, kao dodatan vid podrške u traganju za zaposlenjem.

Projekat Neostart-a “Opismeni se-Promeni se” u okviru koga su dodeljeni i vaučeri, namenjen je mladima koji napuštaju vaspitno-popravne domove. Iskustvo Neostarta u radu sa ovom populacijom pokazalo je da većina nekadašnjih štićenika vaspitno-popravnih ustanova ima poteškoća sa funkcionalnom pismenošću, a neretko su i potpuno nepismeni, te im ovaj program pomaže da se ponovo integrišu u društvo.