The Best Musical Mind,  internacionalno takmičenje u oblasti savremenih muzičkih trendova, dobilo je svoje prve pobednike. Beogradski hotel Crowne Plaza bio je drugog i trećeg aprila obeležen zvucima savremene muzike koju su takmičari predstavili mnogobrojnoj publici, ali i međunarodnom stručnom žiriju. Kako bi izabrali The Best Musical Minds, u Beogradu su kao članovi žirija boravili direktor master programa Savremeno izvođenje na „Berklee Coledge of Music” u Valensiji Kejsi Drisn, gitarista i kompozitor, zamenik direktora „Conservatorio Souza Lima“ konzervatorijuma iz Santijaga Sao Lupa, Paolo i Ivana Kotov, vokalni solista, kompozitor, muzički pedagog, alumnista „Berklee Coledge of Music“.

„Čini mi se da nikada pre nisam doživeo ovakav naboj pozitivne energije kao na sinoćnoj dodeli nagrada. Imao sam utisak da su i oni koji nisu osvojili nagrade iskreno i bez zadrške delili radost svojih nagrađenih prijatelja.“, rekao je Vladimir Đorđević, osnivač i programski direktor Multikultivatora koji je ujedno i pokretač ideje o ovom takmičenju.

12963599_955389134515934_3155003506818251316_n

Dobitinici prve nagrade: Marija Miletić (vokal) i Aleksandra Petrović (instrumentalista) imaće priliku da ovog leta dožive jedinstveno iskustvo letnje škole Berkli koleža u Bostonu, dok će Ana Krstajić (najbolja originalna kompozicija) i Dragan Hajnrih (najbolji aranžman) ovo leto provesti u Berkli kampusu u  Valensiji.

Dobitnike druge nagrade: Tijana Vučković (vokal),  Predrag Milutinović (instrumentalista), Katarina Kočetova (kompozicija) i Ana Anastasov (Aranžman) očekuje uzbudljivo druženje sa kolegama iz različitih krajeva sveta u programu „Musica Brazileira and Jazz“ u Sao Paolu (Brazil).

Treću nagrada u individualnim kategorijama, učešće u programu Umbria Jazz Clinics u Peruđi (Italija) osvojili su Ilija Mihailović (vokal), Ognjen Gotovčević (instrumentalista), Octave Lissner (kompozicija) i Anđela Despotović (aranžman).

U kategoriji najbolji ansambl prvu nagradu  – snimanje, produkcija i izdanje albuma osvojio je „Miloš Čolović Trio“, drugu nagradu – snimanje, produkciju i izdanje EP-a osvojio je sastav „Flow Motion“ dok su treću nagradu – snimanje, produkciju i izdanje singla osvojili sastavi „Three World“ i „Jazz Ink“.

Erste Banka je kroz svoj program sponzorstava podržala takmičenje „The Best Musical Mind“ koji je deo projekta „Multiverzitet“, dinamične platforme za neformalno permanentno muzičko obrazovanje, razvijene uz podršku „Berklee International Network“ i drugih obrazovnih institucija iz različitih krajeva sveta.