Akademija
UBER Group
Akademija
0
Faza programa: Glasanje
Naziv tima
UBER Group
Projekat u 250 reči
,, Akademija” je godišnja konferencija namenjena srednjoškolcima u Srbiji. Smatramo da ne postoji adekvatno neformalno obrazovanje koje pruža mladima uvid u njihove mogućnosti i osposobljava ih za uključivanje u društveni aktivizam. U cilju edukacije i podsticanja mladih na aktivizam, program naše konferencije ponudiće im interaktivne radionice i predavanja na temu intelektualnih veština i pisanja projekata, čime će ih pripremiti i osposobiti za dalje usavršavanje na tim poljima. Reč je o četvorodnevnom događaju na kome će učestvovati 40 polaznika, grupisanih u 4 tima. Svaki tim prisustvovaće spomenutim radionicama i edukacijama i uporedo raditi na kreiranju sopstvenog projekta, od kojih će najbolji nakon takmičenja osvojiti novčana sredstva za realizaciju. Sva četiri projekta dobijaju i mentorsku podršku UBERovih SUPERheroja nakon konferencije.
Doprinos projekta široj zajednici
Kao dugoročni cilj, želimo da osposobimo mlade lidere, koji će postati aktivni u društvu i doprineti njegovom boljitku sopstvenim delima. Smatramo da srednjoškolci nisu dovoljno informisani kada je reč o njihovim mogućnostima, te da stoga ne vide priliku da se aktiviraju u društvu. Programom konferencije ponudićemo im dovoljno informacija i znanja kako bi svoje ideje pretočili u dela.
Šta ovaj projekat čini jedinstvenim Superste projektom
Ključ našeg projekta jeste zajedništvo i snaga društvenog aktivizma koje će imati prilike da iskuse tokom trajanja konferencije. Veštine koje će naučiti, veze koje će ostvariti, cilj koji će postići i društvo koje će napredovati.
Uticaj projekta na zajednicu nakon realizacije?
Nadamo se da će zajednica imati mnogo benefita od realizacije lokalnih projekata, a tako će i budući mladi lideri zavoleti ideju društvenog aktivizma, kojim će nastaviti da grade jače i uspešnije društvo i bolju okolinu.
Osnovni cilj projekta
Naš osnovni cilj jeste da osposobimo buduće lidere koji će biti najaktivniji članovi našeg društva.
Planirane aktivnosti u okviru projekta
Namera nam je da održimo edukacije u okviru prvog dela projekta, na temu upravljanja projektima, liderstva i intelektualnih veština. U program bi bila uključena i večernja druženja i gostovanja uspešnih pojedinaca, koji će iz prve ruke preneti svoja iskustva. Tokom trajanja projekta biće omogućeno mentorstvo UBERovih SUPERheroja, koji će pomagati projektnim timovima da realizuju njihovu ideju na najbolji mogući način. U drugom delu projekta ih očekuje implementacija i realizacija njihovih zamisli.


Da bi podržao/podržala projekat moraš da se uloguješ!
Diskusije
Trenutno nema aktivnih diskusija