Autodidact multimedijalna platforma
Autodidact multimedijalna platforma
1036
Faza programa: Glasanje
Naziv tima
Autodidact Club
Oblast projekta
Obrazovanje
Projekat u 250 reči
Mladi u Srbiji ne putuju dovoljno.
Čak osamsto hiljada mladih nikada nije napustilo granice naše države. Istraživanja kažu da je glavni razlog za to nedostatak novca. Ideja multimedijalne Autodidact platforme je da, kroz podkastove, videe i blog postove, informiše mlade u Srbiji kako da uz malo novca proputuju svet koristeći resurse koji su im dostupni: besplatne omladinske razmene.
Na internetu, iako ne na jednom mestu, postoje konkursi i prijave za besplatne omladinske razmene, volontiranja i konferencije u inostranstvu, ali ne postoji mesto na kome mladi mogu da nauče kako napisati dobru prijavu ili naći najpovoljniju rutu putovanja.
Kada informacija o konkursu dođe do mladih oni je često ignorišu zbog predrasuda da na njima učestvuju samo odlični učenici, oni sa punijim džepom ili članovi/ce određenih organizacija.
Nedovoljna podrška roditelja zbog nesigurnosti u institucije koje organizuju gorepomenute programe i skrivene troškove su još jedan problem.
Prema anketi koju smo sprovele, mladi iz Niša navode da je glavni razlog nekorišćenja ovakvih prilika za putovanje: nedovoljna informisanost.
Upravo je to ono što želimo da promenimo: da na jednom mestu okupimo sve činjenice, savete i pozitivna iskustva mladih, koristeći formate koji su njima bliski: video, podkast i blog post, koji bi se nalazili na jednoj platformi.
Verujemo da mladi najbolje mogu da se povežu sa mladima, stoga je najefektivniji način za prevazilaženje mora prepreka koje se javljaju: deljenje iskustava srednjoškolaca i studenata koji su već prošli kroz ceo proces prijave, rešenog konflikta sa roditeljima, odlaska na razmenu i uspešnog snalaženja.
Šta ovaj projekat čini jedinstvenim Superste projektom
Naša platforma bila bi multimedijalna i pored videa i blog tekstova sadržala bi i podkast, format koji je u svetu jako poznat i u procesu ekspanzije jer nije neophodan pristup internetu da bi se slušao (od 2018. godine se sa terminom podcast upoznalo još 6% populacije Amerike i podcast je poslušalo još 7% iste populacije).
U Srbiji ne postoji edukativan podkast čija su ciljna grupa mladi. Postoji ogromna potreba da se o temi besplatnih putovanja govori među mladima, ali ono što nas izdvaja je i pristup: govorimo na jeziku mladih kroz format koji je mladima najbliži i najdraži: blog tekst, video i podkast, a pre svega kroz lično iskustvo - storytelling.
Naš pristup je otvoren, tim koji bi učestvovao u kreiranju sadržaja dobro razume koje su potrebe za izlazak iz zone komfora jer su same prošle i još uvek prolaze kroz taj proces.
"Zato što smo verovali u sebe, ostvarili smo… "
Mi smo se odlučile da napravimo kratak video o našim prethodnim uspesima, koji možete naći na: https://www.youtube.com/watch?v=kxex6mfnB10

Ako Vas zanima koji su naši planovi za budućnost, kratak video o tome takođe možete naći na: https://www.youtube.com/watch?v=QsjCidY0ttc
Diskusije
Trenutno nema aktivnih diskusija