Biciklom do 100-te
Biciklom do 100-te
516
Faza programa: Glasanje
Naziv tima
Kolping društvo Srbije
Oblast projekta
Kultura
Projekat u 250 reči
Stanovnistvo Srbije predstavlja jednu od najstarijih populacija na svetu. U Novom Sadu, koji broji između 350.000 i 400.000 stanovnika, broj starih osoba premašuje 55.000. Većina njih živi sama u svom domu ili nemaju dovoljnu podršku svojih bližnjih usled globalizacije i ubrzanog način života. Visok stepen socijalne izolacije i smanjena mreža podrške sa sobom povlači neprijatna osećanja kao sto su usamljenost, bezvoljnost i depresivnost. Ideja nam je da kreiramo specijalizovan bicikl, prilagođen potrebema starih lica, u cilju kulturnog razgledanja grada, učešća u javnim dešavanjima u gradu ali i povećavanje stepena socijalizacije kroz pružanje mogućnosti razgovora sa našim volonterima. Biciklom bi svakodnevno upravljali volonteri koji su članovi lokalne organizacije Novosadske biciklističke inicijative koja se zalaže za poboljšanje za unapređinje, razvoj i promociju biciklizma, zdravog stila života i održivog razvoja i razvoju biciklističke kulture. Volonteri bi bili edukovani za pružanje emotivne i socijalne podrške starim licima, upoznati sa problemima sa kojima se stara lica suočavaju i nastojali bi da im pruži podršku u cilju prevazilaženju istih (suočavanje sa gubitkom, usamljenost, prepoznavanje depresivnog ponašanja..).
Šta ovaj projekat čini jedinstvenim Superste projektom
Ideja programa je jedinstvena iz razloga što u isto vreme utiče na podršku starim licima i unapređenje njihovog položaja u društvu, razvoj empatije, humanosti i aktivizna kod mladih ali i propagira zdrav način života i podiže svest o očuvanju planete Zemlje.
"Zato što smo verovali u sebe, ostvarili smo… "
Puno srce ponosa i sreće, osmeh i nadu korisnika, suzu u oku njima dragih ljudi, veru u promene, veru u nove dane, motivaciju za novi rad koji vodi do uspeha.


Da bi podržao/podržala projekat moraš da se uloguješ!
Diskusije
Trenutno nema aktivnih diskusija