Edukoluminiscencija
Edukoluminiscencija
636
Faza programa: Glasanje
Naziv tima
Društvo za umjetnost i nauku
Oblast projekta
Obrazovanje
Projekat u 250 reči
U cilju prevazilaženja osnovnih problema u sadašnjem sistemu edukacije, osmislili smo niz aktivnosti u okviru futurističkog pristupa nastavi kroz koje će se polaznici projekta međusobno družiti, razmenjivati ideje i stavove, ali prije svega razvijati kritičko mišljenje. Svaka aktivnost (radionica, predavanje, panel-diskusija, debata) će, pažljivo biranim sadržajima, a pod rukovodstvom diplomiranih profesora i stručnjaka dovesti do eventualnih promena u načinima poimanja nastave i u metodama i pristupu obrazovanju. Jedna aktivnost podrazumijeva jedan fenomen (voda, svjetlost, leptir, čovjek, itd) koji će sa različitih aspekata, iz ugla različitih oblasti (književnosti, medicine, građevine, etike, istorije, itd) na kreativan način isticati osobenosti tih fenomena.

Šta ovaj projekat čini jedinstvenim Superste projektom
Naš projekat unikatnim čini futuristički pristup obrazovanju, kakav se retko koristi na našim prostorima, koji podrazumijeva sokratovsku metodu na radionicama, razvoj kritičkog mišljenja i kreativnosti, časove na otvorenom, inkluzivno obrazovanje, kao i besplatan pristup cjelokupnom programu na online stranici koja će biti uređena nakon održanih radionica. Takođe, profesori će sarađivati, te će svaka radionica imati nekoliko (od dva do pet) profesora.
"Zato što smo verovali u sebe, ostvarili smo… "
Zato što je vjerovala u sebe, Nejla Župić je završila srednju medicinsku školu, nakon čega je volontirala u bolnici šest mjeseci. Diplomirani je biolog. Student je mastera, modula ,,profesor'' na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru. Učestvovala je na studentskom festivalu pod nazivom STUDENP FEST 2016. Član je nevladine organizacije ,,Green love'' i ima sertifikat za trenera zaštite životne sredine. Jedan je od osnivača neformalne grupe studenata ,,Društvo za umjetnost i nauku.''
Belma Šaljić je ostvarila učešće na brojnim konferencijama i filološkimk večerima na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru. Student je filološkog departmana ,,Državnog univerziteta u Novom Pazaru'', odsjeka za srpsku i bošnjačku književnost i jezik. Dobitnik je nagrade na opštinskom i regionalnom retoričkom takmičenju u Raški. Jedan je od osnivača ,,Društva za umjetnost i nauku''.
Zato što je vjerovala u sebe, Nejla Ademović je diplomirani biolog na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru sa prosječnom ocjenom 9,6. Osnovnu i srednju školu je završila u Sjenici. Trenutno je na masteru (modul ''profesor'' i modul ''biomedicina'') na DUNP-u, sa prosječnom ocjenom 10,00. Član je nevladine organizacije ,,Green love'' i ima sertifikat za trenera zaštite životne sredine. Godine
2016, na desetogodišnjici univerziteta, nagrađena je za najboljeg studenta departmana. Dvostruki je dobitnik stipendije za nadarene studente u organizaciji ,,Svetionik'', kao i dvostruki dobitnik Dositejeve stipendije. Učesnik je studentske konferencije SKONP na Zlatiboru, kao i konferencije EkoBioMorfa u Novom Sadu. Takođe, jedan je od učesnika ,,Eko festivala'' u Novom Pazaru. Jedan je od osnivača ,,Društva za umjetnost i nauku''.
Amra Nedžipi je osvarila uspješno završen kurs ,,IT je za žene'', koji je finansiralo Ministarstvo telekomunikacija. Završila je medresu u Novom Pazaru. Trenutno je treća godina ,,Fakulteta za informacione tehnologije ALFA BK'' u Beogradu. Dobitnik je diploma za kurs poslovnih veština, konferencije ,,Mladii lideri'' u okviru Kancelarije za mlade, kao i ,,Balkan youth school''. Ona je junior web developer. Kvalifikovana je za wordpress, CSS, HTML, web development, Javu i Python.
Zato što je vjerovala u sebe, Lejla Rebronja je student srpske i bošnjačke književnosti i jezika na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru sa prosječnom ocjenom 9, 3. U istom gradu je završila osnovnu i srednju školu sa statusom vukovca. Objavljivala je priče u crnogorskom zorniku ,,Bihorski bluz'', kao i u novopazarskom časopisu ,,Bošnjačka riječ''. Uspješno je završila školu kreativnog pisanja u biblioteci Dositej Obradović. Učestvovala je na festivalu ,,Zavičajne staze'' u Crnoj Gori. Dobitnik je prve nagrade na literarnom konkursu organizacije ,,Svetionik'', kao i nagrade za originalni umjetnički iskaz na istom konkursu 2018. godine. Takođe, dobitnik je stipendije za nadarene studente organizacije ,,Svetionik''. Osvajala je nagrade na opštinskom i regionalnom retoričkom takmičenju u Novom Pazaru i Raški. Osvajala je i nagrade iz oblasti lingvistike na opštinskom takmičenju. Godine 2016. uspješno je završila ,,Balkan
youth school'' pod pokroviteljstvom republike Turske. Učesnik je i fetstivala STUDENP FEST na Državnom univerzitetu, kao i konferencije ,,Mladi lideri'' Kancelarije za mlade. Na DUNP-u je završila i kurs Zaštita životne sredine sa ocjenom 10, u okviru koga je koautor naučnog rada iz oblasti medicine. Takođe je autor i jednog naučnog rada u oblasti usmene epike Bošnjaka. Jedan je od osnivača ,,Društva za umjetnost i nauku'', 2019. godine.
Zato što vjerujemo u nas, nadamo se, ostvarićemo mnogo zajedničkih uspjeha.
Diskusije
Trenutno nema aktivnih diskusija