eIgralište
SERB-CRAFT
eIgralište
1165
Faza programa: Glasanje
Naziv tima
SERB-CRAFT
Projekat u 250 reči
eIgralište je projekat zasnovan na već popularnoj igrici Minecraft koju na Balkanu igra veliki broj dece svih uzrasta. Igrica predstavlja svet napravljen od kockica i ima dosta mogućnosti od kojih je jedna igranje sa prijateljima (MultiPlayer). Mi želimo da napravimo Minecraft MultiPlayer server koji će se sastojati od niza edukativnih mini-igara podeljenih po predmetima iz osnovne škole. Svaka mini-igra je interaktivna tako da podstiče decu da ponavljanjem nivoa pamte svoje greške i na taj način uče. Server je dostupan u bilo kom trenutku preko igrice i interneta, a pružiće mogućnost rešavanja problema dosade i učenja u isto vreme.
Doprinos projekta široj zajednici
Činjenica je da veliki broj dece koristi računar već od malih nogu, a da najviše vremena provode igrajući igrice. Zašto im uskratiti korišćenje računara, kada možemo iskoristiti igrice kao sredstvo učenja? Generacije koje dolaze veoma su informatički pismene, očekuju ne samo vizualan sadržaj, već nešto što sami mogu da probaju, istraže, provere i dokažu. Mislimo da smo spojili igrice i edukaciju i našli idealno rešenje. Sigurni smo da će roditelji voleti da vide da im deca provodeći toliko vremena na računaru, u stvari uče.
Šta ovaj projekat čini jedinstvenim Superste projektom
Mi znamo hiljade klinaca koji po ceo dan igraju Minecraft. Da li znate i jednog profesora koji ga je upotrebio u nastavi? Ni mi :) Gledali smo Superste ideje koje su pobedile u prošlom krugu Centrifuge - mislimo da imamo ideju koja će ove godine pobediti, jer je inovativna, zanimljiva i definitivno izvodljiva. Na kraju krajeva, verujemo u sebe i znamo da MI to možemo.
Uticaj projekta na zajednicu nakon realizacije?
Kratkoročno, voleli bismo da malo prodrmamo učmali sistem obrazovanja jednom novom i zanimljivom idejom. Dugoročno, želimo da pokažemo učenicima, roditeljima i profesorima da je i učenje putem igrica moguće. Ukratko, mislimo da u oblasti koja nam je svima toliko važna možemo mnogo bolje nego što se radi sada.
Osnovni cilj projekta
Želimo da kroz zabavu i interaktivne sadržaje u sklopu već popularne igrice, dosadno školsko gradivo učenici lakše i zanimljivije savladaju.
Planirane aktivnosti u okviru projekta
Uzećemo server na kome ćemo podići Minecraft eIgralište. Uz pomoć udžbenika i stručnih saradnika napravićemo prvih nekoliko mini-igara sa edukativnim temama. Napravićemo sajt putem koga će profesori moći da prate napredak svojih učenika. Obići ćemo škole u većim gradovima Srbije sa ciljem da deci i profesorima predstavimo ovaj projekat. Nakon nekoliko meseci organizovaćemo veliki onlajn turnir na kome će moći da učestvuju deca iz cele Srbije.
Diskusije
Trenutno nema aktivnih diskusija